פתיחת התפריט הראשי

שינויים

אין תקציר עריכה
המקור המרכזי ללמוד אודות תפיסת המנהיגות ההסתגלותית מצוי בעבודתם של [[wikipedia:Ronald A. Heifetz|רון חפץ]] ו[[wikipedia:Marty Linsky|מרטי לינסקי]] מבית הספר למדיניות ציבורית על שם קנדי שבהרווארד. מושג ה[[הסתגלות]] שאוב מן הביולוגיה, ומתייחס ליכולת של ארגונים להשתנות לנוכח מציאות משתנה ולשמר רלוונטיות מערכתית לאורך זמן. <br />
בנוסף, מושג המנהיגות ההסתגלותית מכיל בתוכו הבחנה [[מנהיגות מול סמכות]], בשל הנטיה הנפוצה לזהות סמכות או כריזמה כמנהיגות. המנהיגות בראיה ההסתגלותית, לעומת זאת, היא זו המקדמת שינוי הנע הלאה מן הסטטוס קוו הקיים במערכת. על כן, מנהיגות הסתגלותית מצריכה תמיד שינוי במערך הערכים ודפוסי הפעולה הקיימים ולכן קשה כל כך להוציא אותה אל הפועל. המנגנונים המקשים על הובלת שינוי מכונים [[המנעות מעבודה]].
<center>{{#widget:YouTube|id=af-cSvnEExM}}פרופ' מרטי לינסקי מתאר את גישת המנהיגות ההסתגלותית</center>
==גישת דואלוג לפיתוח מנהיגות הסתגלותית==
מטרת ההתערבות הארגונית של דואלוג היא להניע בעלי עניין רלוונטיים, ישירים ועקיפים, לצמצם את הפער בין ההתנהלות הרצויה לבין ההתנהלות הקיימת, דרך מחזוריות של תהייה, ניסוי, טעיה ותיקון. לאור הבנת האתגר, המנהל הופך לסוכן שינוי שביכולתו לרתום בעלי עניין בארגון ובסביבתו ללא תלות ישירה בסמכותו ולהנחות שינויים הכרחיים בהתנהלות הארגונית.

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/4286"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.