תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הוסרו 35 בתים ,  00:24, 26 בדצמבר 2014
אין תקציר עריכה
==האיכויות הייחודיות של קבוצת הלמידה==
{{ציטוט-צף|את מה שמתפתח קוגניטיבית בין הילדים בבית הספר הכפרי כינה [[wiki:לב ויגוצקי]] במושג "אזור התפתחות קרובה" (Zone of Proximal Development ). באזור זה מתרחשת למידה משותפת הגורמת להתפתחות אישית של הילדים, בהשפעת 'השונות המשלימה' המתקיימת ביניהם בידע, בכישורים ובמיומנויות.|[[צבי לניר]], [http://cafe.themarker.com/post/181210/ אזור ההתפתחות הקרובה].}}קבוצת הלמידה מאפשרת מיצוי של [[היטלים]] רבים המובעים על ידי הגורמים השונים בקבוצה, לכדי הבנה מערכתית משותפת. התהליך והתוצרים של קבוצת הלמידה מאפשרים
* '''[[שילוביות]]''' - הלמידה המשותפת מאפשרת יצירה של הבנות משותפות בקרב גורמים שונים בארגון אשר קיומם הכרחי למימוש שילוביות חוצת מערכים.
* '''נשיאה משותפת של [[אי-וודאות|אי-הוודאות]] עד להתבהרות משותפת '''- קבוצת הלמידה מסוגלת לשהות לאורך זמן באתגרים, וכך לשאת במשותף את אי-הוודאות הניהולית, מבלי לתת לאלו פתרון מיידי וחלקי/טכני. מתוך ההשתהות והלמידה נוצרים פתרונות מערכתיים הנוגעים בליבת האתגרים ולא רק בגילויים על פני השטח.
* [[חדשנות|'''חדשנות''']]''' ו-[[מסגור מחדש]]''' - הלמידה המשותפת מאפשרת לפרוץ את גבולות החשיבה האנליטית הצרה אשר מאפשרת פיתוח של רעיונות חדשים רק ברמה ה[[חדשנות אינקרמנטלית וחדשנות פורצת דרך|אינקרמנטלית]]. קבוצת הלמידה מביאה להתכה של ריבוי גישות המאפשר פריצה של גבולות המובן מאליו ומימוש [[חדשנות פורצת דרך]].
==קשיים אופייניים בהובלת קבוצת למידה==
== צורת העברת הקורס ==
[[File:EduWiki Learning Day Belgrade 2014-005.JPG|left|frameless|221x221px|alt=קבוצות למידה בארגונים]]
קבוצת הלמידה מצריכה מהשותפים בה התנהלות שונה מאוד מהניהול השגור בארגונים. בשל כך, הובלת קבוצת חשיבה צפויה להיתקל באתגרים רבים, בייחוד בשלביה הראשונים. בין אתגרים אלו ניתן למנות:
* '''היעדר מחויבות וחוסר מערובות מעורבות אישית '''- קבוצת הלמידה מצריכה מהשותפים זמן וקשב, וכאשר אלו אינם מצויים, קשה מאוד לחולל תהליך ראוי.
* '''התנגדויות לעצם התהליך''' - לא פעם נוכחים בחדר גורמים שמתנגדים לעצם התהליך, או לערעור שהוא עשוי לחולל ביחס לסטטוס קוו הקיים, ובעצם נוכחותם הם פוגעים באינטימיות שנדרשת להשגת הלמידה. ההתנגדות יכולה לנבוע מסיבות רבות (תרבותיות, אישיות, פוליטיות וכיוב'), ולרוב קשורות בביטוי של תחושת חוסר התוחלת של הדיבורים ביחס למעשים הנדרשים.
* '''חוסר יכולת להשתהות וחתירה לפתרונות מידיים וטכניים''' - יכולת ההשתהות המשותפת בבעיה היא הבסיס של קבוצת הלמידה. במקום שבו לא קיימת יכולת משותפת להכיל את אי הוודאות ולהשתהות עד לגיבוש גישה חדשה ורחבה נפגע היבט הלמידה של קבוצת הלמידה.
== מתודולוגיות וכלים להובלת קבוצת למידה ==
{{ציטוט-צף|כולנו עשויים כרקמת טלאים... וקיים הבדל בינינו לבין עצמנו באותה מידה שהוא קיים בינינו לבין זולתנו|[[wiki:מונטיין]], 1533-1592}}כדי להתמודד עם האתגרים המתוארים ולהגיע למיצוי יכולות הלמידה של הקבוצה יש לפעול לפי מספר היבטים:
=== משתתפי הקבוצה ===

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/5799"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.