תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 637 בתים ,  10:19, 30 בדצמבר 2019
אין תקציר עריכה
{{באנר|תמונה2=https://doalogue.co.il/wiki/upload/doalogue/d/db/Distuption_Forces_EN.svg}}
 
'''מודל Disruption Forces''' מתאר את 10 הכוחות המרכזיים המייצרים שיבוש בשוק העולמי במאה ה-21. כשאנו פורשים ומנסחים את מצב הסביבה החיצונית במסגרת תהליך אסטרטגי עם המודל המערכתי, אנו מתייחסים לכל אחד מעשרה כוחות אלו.
 
{{תרשים:Disruption Forces}}
{{{!}} class="wikitable"
!In-market (כוחות הפועלים בתוך היגיון השוק)
* [[#מגמות כלכליות|מגמות כלכליות מקומיות וגלובליות]]
* [[#רגולציה|רגולציה]]
* [[Disruption Forces#מתחריםתחרות|מתחריםתחרות]]
* [[Disruption Forces#מגמות לקוחות ומשתמשים|מגמות לקוחות ומשתמשים]]
{{!}}
==== מגמות גלובליות ====
מגמות מקרו-כלכליות המתרחשות בצורה עולמיתברמה העולמית: שערי מטבע, ריבית, צמיחה/מיתון עולמי, תזוזה של מרחבי ייצור, מלחמות סחר, דירוגי אשראי, ועוד מחייבות התייחסות. ניתוח של כל מגמה כזאת מחייב לחבר אותו בצורה מאוד מדוייקת להקשר הייחודי של החברה והשוק שאנו בוחנים.
==== מגמות מקומיות ====
=== רגולציה ===
הרגולציה תמיד היתה כוח משמעותי ומשפיע על הפעילות העסקית, אלא שבשנים האחרונות נראה כי מתרחש עיצוב מחדש של הזירה הרגולטורית לאור שני תהליכים מנוגדים:
# עליית כוחם של מונופולים וחברות ענק;
# מודעות ציבורית וממשלתית גוברת, והתארגנות רגולטורית רחבה ואקטיבית (GDPR לדוג');
השיח הרגולטורי שבעבר היה יחסית נסתר עולה לקדמת הבמה, בדחיפה של החברה האזרחית, והשינויים הרגולטוריים נעשים תכופים ולעיתים חריפים יותר מבעבר. לשינויים רגולטוריים יש השפעה ישירה ועקיפה על חברות שנדרש להבין אותם ולהתאים את פעילות החברה אליהן.
א. עליית כוחם של מונופולים וחברות ענק ב. מודעות ציבורית וממשלתית גוברת, והתארגנות רגולטורית רחבה ואקטיבית (GDPR לדוג')  השיח הרגולטורי שבעבר היה יחסית נסתר עולה לקדמת הבמה, בדחיפה של החברה האזרחית, והשינויים הרגולטוריים נעשים תכופים ולעיתים חריפים יותר מבעבר.  לשינויים רגולטוריים יש השפעה ישירה ועקיפה על חברות שנדרש להבין אותם ולהתאים את פעילות החברה אליהן. === מתחרים תחרות ===מעבר למובן מאליובתוך אספקט התחרות אנו נוהגים להציג את כל הנדבכים הרלוונטיים לתחרות בתחום מסויים: החברות והמוצרים הפועלים בענף מסויים, כוח המיקום של הלקוחות, העידן שלנו מחייב תשומת לב לשני נדבכים נוספים בגזרת המתחרים: א. קצב השינויים והתחרות גדל. בהתנהלות ספקים (אם רלוונטית לתחום) והכניסה הפוטנציאלית של מוצרים אלטנרטיביים וחברות אחרות. המתחרים הישירים בעשורים האחרונים שני הרכיבים האחרונים הם לא בהכרח מי שהתרגלנו לראות בהם כמתחריםהמרכזיים ביצירת שיבוש בשווקים המקומיים והעולמיים. [https://aws.amazon.com/ חנות ספרים יכולה לשבש את כל שוק תשתיות המחשוב], וההתפתחויות התפתחויות הטכנולוגיות מכניסות כל העת שחקנים חדשים למגרשים מסורתיים וותיקיםומוצרים חדשים גורמים להיעלמות מוצרים ישנים ומבוססים.
=== מגמות לקוחות ומשתמשים ===
הדרישות והציפיות של לקוחות ומשתמשים משתנות כל העת. לא רק שהלקוח תמיד צודק, הוא גם מודע הלקוחות כיום מודעים הרבה יותר לאופציות האחרות העומדות לרשותולרשותם, לחוות דעת של משתמשים אחרים, ליכולת שלו לתת פידבק ברשתות החברתיות ולהשפיע על הספק, וכן מסוגלים לפעול יחד על בסיס תיאום ברשתות החברתיות. היכולת שלהם לפנות לספקים מכל העולם, לתמחר, להשוות, ולבחור אחרת מייצרת שיבוש בענפים רבים.
== Over-market (מחוץ להיגיון השוק) ==

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/8949"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.