דואלוג ויקי: שאלות נפוצות

מאגר הידע של דואלוג: מאגר הידע המקיף בעברית בתחומי האסטרטגיה והחשיבה המערכתית
גרסה מ־20:50, 15 בדצמבר 2013 מאת Office (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "==האם אתם חברת ייעוץ?== לא. ==אז במה אתם שונים מיועצים ארגוניים?== אנחנו לא מתעסקים ==אבל אין...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

האם אתם חברת ייעוץ?

לא.

אז במה אתם שונים מיועצים ארגוניים?

אנחנו לא מתעסקים

אבל אין לכם מומחיות בכל התחומים של הגופים שאתם עובדים איתם!

נכון.

למה קוד פתוח?

התפיסה הקלאסית של חברות היעוץ דיברה על מקצוענות שעושה את העבודה מאחורי הקלעים, ומעבירה ללקוח מוצר מוגמר שאותו הוא צריך לממש. המוצר המוגמר הזה, מבריק ככל שיהיה, מעקר את יכולות החברה להתחדש, בכך שהוא מסרס את יכולתה לפתח אסטרטגיה ולמידה באופן עצמאי. בצורה זו, כל הדרג הניהולי של החברה הופך לתפעולי בלבד. את הגישה הזו אנו מכנסים יעוץ בקוד סגור. כמו רוב מוצרי התוכנה של שנות ה-90, הקוד הסגור עובד ונסגר כך שלא ניתן להעתיקו או לשנותו לפי הצורך. התנופה של הקוד הפתוח, שהחלה כתנועה של שיתופי פעולה לא מאורגנים בתחום התוכנה (למשל - פיירפוקס, לינוקס, מדיה-ויקי ועוד רבים אחרים) הובילה להצטרפות של חברות גדולות, ובראשן גוגל, לפיתוח תוכנות (למשל - גוגל כרום) ומערכות הפעלה (אנדרואיד) פתוחות. לדידן, לא הקוד הוא המוצר שלהן, אלא היכולת לעצב את האקוסיסטם הטכנולוגי שכולנו שותפים בו. תוכנות הקוד הפתוח מאפשרות לכל אחד להכנס לנבכי התוכנה, ללמוד, להוסיף ולשנות לפי הבנתו, ולתרום לפרויקט הקהילתי בחזרה. בשל כך הן זוכות לאורך זמן לשיפורים רבים ולסביבה רחבה של פיתוחי משנה זולים. אנו מאמינים שמהפכה דומה נדרשת גם בתחום הפיתוח הארגוני. הצורך של חברות למול מהירות השינוי הגוברת היא לא אסטרטגיה מבריקה וסטטית, אלא שדרוג של יכולת הלמידה הארגונית. היכולת הזו כבר מצוייה בארגון אבל צריך להעצים אותה ולתת לה כלים ושפה. בהתערבויות שלנו, אנו מנחילים את הכלים והשפה להמשך התהליך בעתיד, מתוך ההבנה שאנו יוצרים סביבה ניהולית שבתוכה יהיה לנו מקום גם בעתיד.

למה ויקי?

אז הכל פתוח?

מה ההתמחות שלכם?

==

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/index.php?title=דואלוג_ויקי:_שאלות_נפוצות&oldid=1928"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.