פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 845 בתים ,  18:15, 3 במרץ 2015
אין תקציר עריכה
'''מלמטה למעלה''' (מאנגלית - ''bottom-up''), בניגוד ל[[מלמעלה למטה]] היא צורת התארגנות רווחת ב[[מערכת סבוכה|מערכות סבוכות]]. התהוות מסוג זה, מייצרת דפוסים חדשים באופן לא מכוון, אך דפוסים אלו נוטים להיות חסונים ואותנטיים יותר, בשל העובדה שנוצרה ממפגש ו[[חיכוך]] ישיר עם המציאות.
'''חשיבה מלמטה למעלה''' היא אופן חשיבה [[ויקי:אינדוקציה|אינדוקטיבי]] שמבכר את הלמידה מתוך המציאות על פני החלה של תיאוריות ומודלים מלמעלה. [[פיתוח ידע]] רלוונטי בארגונים מחייב למידה מלמטה למעלה, אך על מנת לגבש [[מסגור מחדש|מסגרת פרשנות חלופית]] יש על פי רוב להיעזר גם בגישות תיאורטיות, כדי להיות בסיס ל[[התמרה]] והשראה. עם זאת, דפוס ההתהוות מלמטה למעלה הוא בהכרח [[חדשנות אינקרמנטלית וחדשנות פורצת דרך|אינקרמנטלי]] ועל כן לאורך זמן עשוי להוביל ליצירת [[פער רלוונטיות]] מהותי בפעילות הארגון. בשל כך יש צורך בתהליכים למלמעלה למטה המסדירים את העבודה הארגונית לאור מסגור מחדש ומייצרים קפיצה ל[[אסטרטגיה]] [[רלוונטיות|רלוונטית]].
==ניהול ושינוי מלמטה למעלה==
הבחירה הניהולית לפעול באופן יזום מלמטה למעלה, מאפשרת לעובדי הארגון ליזום, ולייצר תהליכי [[חדשנות]] שאינם תוצר ישיר של אסטרטגיה ארגונית מגובשת, אך מאפשרים לארגון להתחדש ולהגיע למחוזות חדשים שמצויים מעבר ל[[מובן מאיליו]] של ההנהלה.
תהליכי שינוי מלמטה למעלה, הם תהליכים המובלים על ידי דרג העובדים או המנהלים הזוטר. תחום ה[[מנהיגות הסתגלותית|מנהיגות ההסתגלותית]] מאפשר לדון בצורה זו באופן מושכל ומבורר.
 
המגבלות של שינוי מלמטה למעלה מייצרות את הצורך ליצור [[חשיבה מערכתית]] בארגון המחוללת [[שינוי מהאמצע]]: שינוי המתייחס לרמה האסטרטגית והתפעולית כאחד.
==לקריאה נוספת==
* [[שינוי מהאמצע]]
* [[ארגון עצמי]]
* [[מערכת סבוכה]]

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/6468"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.