פתיחת התפריט הראשי

שינויים

אין תקציר עריכה
{{באנר|תמונה2=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Scrum_process.svg}}
 
'''פיתוח אג׳ילי''', היא מתודולוגיה לניהול פיתוח טכנולוגי המבוססת על גישה הרואה את צרכי המשתמשים כהיגיון המוביל בתהליך הפיתוח. הגישה מציגה את עצמה כ״אמפירית״, כלומר כזו הנבחנת במציאות, מול המתשמשים, ולא כגישה ״לוגית״ הבוחנת את הפונציונאליות של התוכנה. הגישה הובילה למהפכה בעולם פיתוח התוכנה ומשפיעה רבות גם על תהליכי ניהל מעבר לעולמות הטכנולוגיים.
== המענה של תפיסת הפיתוח האג'ילית ==
במידה רבה, הבנות אלו הן הביטוי המיידי של הפער בין פיתוח חומרה לפיתוח תוכנה. על רק מבוכות אלו, החלו להתפתח החל מראשית שנות ה-90' וביתר שאת בעשורים האחרונים שיטות ניהול אחרות וגמישות יותר, שמתבקשות להתמודד עם קריסת מתודולוגיית הפרוייקט המסורתית. גישות אלו, שזכו לתיאור הכולל והמוכר "Agile Software Developement", מבקשות להציב מענה ראוי לבעיות האינהרנטיות שבגישת ה-Waterfall. להלן מספר נדבכים יסודיים מתוך עקרונות הפיתוח האג'ילי, רובם עוסקים במנגנונים למניעה של פערים שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לגשר עליהם בשלבים הבאים:
* '''מיקוד ב-[[Minimal Viable Product]]''' - המוצר החיוני המינימלי (MVP) הוא מושג קריטי שמטרתו הנגשת הפיתוח בשלב מוקדם ככל הניתן למשתמשים לטובת פיתוח בסביבת השימוש ומיצוי פידבק משתמשים. ה-MVP מבקש להגדיר מוצר מצומצם ככל הניתן, שממנו ימשך הפיתוח לשלבים הבאים, באופן שיתמודד עם הנטיה של תהליכי פיתוח מפליים להתמקד בפיתוח כלל מרכיבי האפיון טרם הנגשת המערכת ללקוחות. מושג ה-MVP קיבל משנה חשיבות בפיתוח של חברות הזנק, הנדרשות להעמיק מוצר מתפקד בטווחי זמן קצרים.* '''אינטגרציה מתמשכת (CI: Continuous Integration)''' - על רקע הקושי באינטגרציה בין הרכיבים, גישה ה-CI מבקשת למנוע את יצירת הפערים בין המרכיבים השונים, על ידי ניהול שוטף של האינטגרציה במהלך כל שלבי הפיתוח ולא רק בשלבי הסיום.* '''פיתוח בסבבים מהירים ([[איטרציית פיתוח|איטרציות]]) ועדכוני גרסא תכופים''' - עולם התוכנה מאפשר תנועה מהירה מאוד מגרסה לגרסה, תוך גילום מנגנון למידה מהירה, ותכנון-ביצוע בטווח קצר. באופן זה ניתן לצמצם את המורכבות הרבה של תהליכי הפיתוח הארוכים וכן להביא את מערכות הפיתוח ליעילות רבה יותר. את הפיתוח מבלוק לבלוק מחליף פיתוח מבוסס איטרציות קצרות (ספרינט).
* '''צוותי פיתוח אחודים''' - בעוד שהפיתוח בגישת המפלים התבסס לרוב על צוותים המבוססים על טכנולוגיות (בסיס נתונים, צד לקוח וכיוב') או רכיבים נפרדים, פרוייקטים אג'יליים מתבססים על צוותים אחודים המקדמים את המוצר או נדבך שלם במוצר בכל איטרציה.
* '''פידבק משתמשים ישיר''' - לנוכח הקשיים הקוגניטיביים לצפות מראש את התנהגות המשתמשים, הגישה מקדמת שיח ישיר ומתמשך עם הלקוח, על גבי המערכת הנבנית, לצורך הבנת הצורך האמיתי.
* [http://www.softwarearchiblog.com/2011/11/scrum-1.html סדרת פוסטים מצויינת בנושא בבלוג Software Archiblog] - בלוג ארכיטקטורת תוכנה
[[קטגוריה:תכנון]]
[[קטגוריה:טכנולוגיה ארגונית]]
[[קטגוריה:פיתוח תוכנה אג׳ילי]]

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/9010"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.