תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 558 בתים ,  17:37, 17 בפברואר 2014
אין תקציר עריכה
# '''גיבוש מושגים לפעולה''' - מושגי פעולה צריכים להיות פשוטים ומובנים לכל, ולכן בשלב זה יש לכנס את המושגים הקיימים לכדי עקרונות פשוטים ונהירים. לא פעם שלב זה מתרחש רק לאחר החיכוך בין המושגים למציאות הארגונית.
# '''חיכוך המושגים החדשים במרחב הפעולה היומיומי''' - בשלב זה, נעשה ניסיון לפעול לאור המושגים החדשים במהלך שגרת העבודה. זהו תהליך לא פשוט שדורש ערנות רבה, ולעיתים דורש ליווי צמוד בתהליך ההטמעה.
# '''עיבוד ראשוני של הפעולה לאור מושגים חדשים במרחב הפעולה הארגוני''' - שלב החיכוך יוצר ידע מעשי רב שיש לחלץ ולהמשיג, כדי להבין היכן המושגים החדשים רלוונטיים ואילו ואלו מרחבי פעולה חדשים הם מאפשרים.
==לקריאה נוספת==
* [http://praxis.co.il/download/The_praxis_of_creating_new_categories_in_the_world.doc ליצור קטגוריות חדשות בעולם] - ד"ר צבי לניר באתר [http://praxis.co.il/ פרקסיס].
* [http://cafe.themarker.com/post/139960/ מסע הישרדות בשלג] - פוסט של [[צבי לניר]] המתאר פיתוח ידע מואץ תוך כדי מסע אתגרי בשלג.
* [http://kcp-research.wikispaces.com/file/view/Organizational+knowledge+creation+theory_Evloutionary+paths+and+future+advances_Nonaka_von+Krogh_Voelpel.pdf Organizational Knowledge Creation Theory: Evolutionary Paths and Future Advances], א. נונקה, ג. ואן קרוך, וס. וואלפל - מאמר על פיתוח ידע בארגונים. *
[[קטגוריה:פיתוח ידע]]
[[קטגוריה:מושגים]]
[[קטגוריה:עמודי תווך]]
[[קטגוריה:קוגניציה ארגונית]]

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/2785"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.