תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 39 בתים ,  21:15, 17 בפברואר 2014
אין תקציר עריכה
* '''מוכנות לחוות את המתרחש''' - כדי להבחין בניואנסים הדקים של המציאות יש צורך בהתכווננות שמאפשרת לחוות את המתרחש, ולהסביר לעצמנו מה אנחנו חווים.
* '''מוכנות לשהות בעמימות''' - תהליך פיתוח הידע מצריך מאיתנו להיות מסוגלים להגיד - אנחנו עדיין לא יודעים. מתוך המוכנות לשהות בעמימות זו, לנוכח שאלה שאיננה מוגדרת כל צרכה ([[ענן]]) נוכל להכנס אל תוך השאלה, להגדירה לאורך זמן ולפתח ידע רלוונטי אודותיה.
* '''מרחב אינטלקטואלי עשיר''' - מרחב הרעיונות שאנו מצויים בתוכו מאפשר לנו לחשוב על אלטרנטיבות לאופן הפעולה והמחשבה הקיימיםהקיים. מתוך מרחב עשיר ניתן להגיע ל[[התמרה|התמרות]] איכותיות שיאפשרו לחבר את החוויה עם השראה מצד רעיונות חיצוניים. * '''מרחב התנסות בטוח''' - ההתנסות בדרכי פעולה חדשות הוא מרחב הלמידה המרכזי של ארגונים. יצירה של מרחבים בטוחים לניסויים מאפשרת את הפיתוח של הידע הרלוונטי לניסויים אלו שבתורו יכול להשפיע על הארגון כולו (ר' פעולה במרחב הכאוטי/ קינפיןלמעשה מדובר ביצירת איזורי [[כאוס]] מוגנים בתוך הארגון).
{{מסגרת|'''דוגמא:'''
[[wiki:עזר ויצמן|עזר ויצמן]] מתאר את המרפסת בבסיס [[wiki:רמת דוד|רמת דוד]] עליו פיקד בראשית שנות ה-50, כמרחב פתוח שבו מתנהל פיתוח הידע האיכותי ביותר ביחס לדרכי הפעולה של חיל האוויר של ישראל בשנותיו הראשונות. בציטוט שלהלן מודגשים ההיבטים המתארים את תנאי פיתוח הידע: '''מרחב השיח הפתוח''', '''מוכנות לחוות את המתרחש''', ו-'''מוכנות לשהות בעמימות''':

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/2791"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.