חדשנות (innovation) הינה היכולת לנוע לכיוונים חדשים ובלתי ידועים מראש, מתוך [[הסתגלות]] לסביבה או מתוך תהליכי עבודה וחשיבה פנימיים. אף ש[[מושג]] החדשנות הינו כוכב עולה בשמי הניהול בעידן שלנו, דומה כי מעטים יודעים לרתום את משמעויותיו לצרכיהם. לרוב, השימוש במושג זה במסגרות ארגוניות קיימות מתייחס לשיפור הקיים וליעולו, ולא לשינויים מהותיים. בשל דפוס זה, החדשנות המשמעותית מופיעה לרוב מחוץ לארגונים הממוסדים. אך למרות שלא ניתן לייצר או לשלוט במשמעות, הנחלה של גישות, כלים ותפיסות מייצרת סביבה המעוררת חדשנות, האופן שיסייע לארגונים להסתגל ולפרוץ קדימה.
==בין חדשנות אינקרמנטלית לחדשנות פורצת דרך==בספרות אודות חדשנות נהוג להבחין בין חדשנות אינקרמנטלית (incremental), קרי - חדשנות שממשיכה ומשפרת את הקיים, לבין חדשנות פורצת דרך (disruptive/radica/breakthrough innovation) שמחוללת שינוי מהותי ועל כן לא פעם מאיימת על הקיים. בתוך ה[[פרדיגמה]] ומחוצה לה.
{{חדשנות}}
{{בעריכה}}
==חדשנות מלמטה וחדשנות מלמעלה==
ה-[[TAZ]]{{בעריכה}}
==גישת דואלוג לחדשנות==
==לקריאה נוספת==
* [[חדשנות אינקרמנטלית וחדשנות פורצת דרך]]
* [[סביבה מעודדת חדשנות]]
==קישורים חיצוניים==
* [http://www.nytimes.com/2012/02/26/opinion/sunday/innovation-and-the-bell-labs-miracle.html?_r=1& True Innovation] - מאמר של ג'ון גרטנר בניו-יורק טיימס על החדשנות במעבדות בל. שווה קריאה.
* [http://www.ssireview.org/blog/entry/innovation_obsession_disorder?utm_source=Enews12_04_12&utm_medium=email&utm_content=3&utm_campaign=Ben-Horin Innovation Obsession Disorder] מאמר של דניאל בן חורין ב-[http://www.ssireview.org/ Stanford Social Innovation Review], על הזיהום שבמושג החדשנות.
[[קטגוריה:חדשנות]]
[[קטגוריה:מושגים]]