תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,183 בתים ,  16:59, 8 בדצמבר 2014
אך כאשר המציאות משתנה, יש צורך לפתוח מחדש את משמעויות המונחים ולהפכם למושגים, או לחילופין - ליצור מושגים חדשים. החשיבה המושגית, לאור זאת, שונה מאוד מזאת המונחית אליה התרגלנו:
{{ציטוט|מרכאות=כן|תוכן=חשיבה סימבולית מופשטת מאופיינת בכך שהיא מייצגת לא רק עצמים בעולם אלא בעיקר מושגים המתייחסים זה לזה. משמעותו של כל מושג מתבהרת מתוך המושגים האחרים במערכת המושגית שהוא מקושר אליהם. שינוי במשמעותו של מושג אחד משנה את משמעותם של המושגים האחרים במערכת, וכך כל המערכת משתנה.|מקור=[http://praxis.co.il/download/Reframing_Intelligence_He.doc שם]}}
 
 
==ההתנגדות למושגים חדשים==
מושגים חדשים, ובייחוד [[מושג מטריה|מושגי מטריה]], נוטים להוביל להתנגדות ארגונית הנובעת לעתים משמרנות, ולא פעם גם מהקשר אישי, זהותי, שהזנחתו עשוייה להוביל לאובדן האמון של אלו שצריכים להוביל בפועל את השינוי:
{{ציטוט|
תוכן=ההקשר של מהפכה בחינוך, ההקשר הזה הוא היחס שבין מה שמורים עושים ועשו עד לעידן "הלמידה המשמעותית". מתקיים כאן בהכרח דיסוננס קוגניטיבי שבו ההכרה בכך בצריך שינוי משליכה לאחור בטענה שמה שנעשה עד היום איננו למידה משמעותית. בכך נגזלת מן המורים, אחת הלבנות האחרונות של הזהות המקצועית שלהם - אם הם לא מרוויחים טוב ולא עושים משהו משמעותי לעצמם, לפחות הם תורמים לחברה.
|מקור=מות המהפכה: האם הגיעה הלמידה המשמעותית לקיצה?}}
 
==לקריאה נוספת==
* מאמר [http://praxis.co.il/download/Reframing_Intelligence_He.doc אינטליגנציית Reframing: התרתו של עולם סבוך] של צבי לניר באתר חברת פרקסיס.

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/5558"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.