תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
==<big>אודות המיזם</big>==
===מי קהל היעד שלכם?===
'''השותפים הטבעיים''' שלנו הם מנהלים עם [[חשיבה מערכתית|הבנה מערכתית]] וחשיבה ו[[חשיבה אסטרטגית ]] בתוך הקשר פעולה קונקרטי, שמבינים את גודל האתגרים שניצבים כיום בפני ארגונים וחברות מול סביבה שמשתנה באופן רדיקלי. יחד עם שותפים אלו אנו מתכננים את תהליכי ההתערבות הרלוונטיים לארגון שלהם. <br />
'''סביבת העבודה''' שלנו שלנו היא ארגונים בינוניים עד גדולים, בהם למרכיב האנושי קיימת חשיבות מכרעת. <br />
'''קהל היעד''' שלנו בתוך ארגונים אלו הוא על פי רוב [[דרג ביניים|דרג מנהלי הביניים]], אשר נושא על גבו את המתח שבין [[אסטרטגיה ]] לבין המימוש, ובפועל שוזר את הארגון להיות [[קהילות של פעולה|קהילת פרקטיקה]] (community of practice) אחת.
===למה אני צריך את זה?===
השינוי בסביבה הפנים-ארגונית, בסביבה הכלכלית, במרחב הטכנולוגי ובסביבה הגלובאלית משנים את משמעות [[מושג הניהול]] ה[[ניהול]]. צורת הניהול הנלמדת בחוגים למנהל עסקים, ואפילו הידע הניהולי הנרכש מניסיון, חסרים רכיבים קריטיים להנהגת ארגונים למול עומק השינויים הללו. במציאות שכזו, לא די ליזום, לתכנן ולהוציא לפועל בצורה מיטבית. במציאות כזו נדרשת גישה הארגונית ארגונית כוללת המביאה למיצוי של פוטנציאל החדשנות ה[[חדשנות]] הארגוני. לשינוי הזה אנו קוראים - המעבר מניהול למנהיגותל[[מנהיגות]], והוא קשור בתנועה מבעיות מורכבות לבעיות [[סבוך|סבוכות]] ו[[כאוס|כאוטיות]]. אנו בדואלוג ב[[דואלוג]] מספקים מסגרת וכלים להתמודדות עם בעיות אלו, והעצמת הנהלת הארגון כך שתוכל ל[[אתגר הסתגלותי|אתגרים ההסתגלותיים]] בפניהם היא ניצבת.
===כיצד אתם יכולים לעזור לארגון שלי?===
אנו מתמקדים בחמישה היבטים שמשלימים יחד את יכולת ההסתגלות הארגונית:
* '''פריצה של תקיעות''' - גילוי [[נקודות העיוורון]] של הארגון ופתיחת כיווני התחדשות.
* '''מאסטרטגיה למעשה''' - פיתוח [[בינה|ידע מעשי]] להובלת ערכים ותכניות אסטרטגיות.
* '''ממעשה לאסטרטגיה''' - [[חילוץ ]] הידע הקיים בארגון כדי לתרום למאמץ הפיתוח האסטרטגי.* '''[[קורס פיתוח מנהלים|העצמת מנהלים]]''' להתמודדות עם אתגרי עומק.* '''מפת דרכים לניווט במצבי [[אי-וודאות|אי-הוודאות]]''' - שיפור ההלימה בין האתגרים שהארגון מצוי בהם והמענים הקיימים, תוך סיווג לרמות שונות של אי-וודאות, ופיתוח כלים להתמודדות עמם.
===איך זה ישפיע על הארגון שלי?===
האפקט של התערבות דואלוגית מוצלחת בארגון יוביל להעצמת ההיבטים הבאים:
* '''[[רלוונטיות]]''' - דיוק של מושגים חדשים למול אתגרים חדשים, יאפשר לארגון לפעול באופן מותאם ורלוונטי לסביבתו. תחושת הרלוונטיות תחלחל בתוך הארגון ותעצים את המוטיבציה והחדשנות, ומחוצה לארגון באופן שיחזק את המיתוג שלו.
* '''[[מוטיבציה]]''' - כאשר מתקיימת הלימה בין האתגרים לבין הכלים הקיימים בידי הארגון, המוטיבציה של העובדים בארגון עולה באופן משמעותי.
* '''[[חדשנות]]''' - המעורבות שלנו יוצרת חדשנות מעשית בתחומי הליבה הניהולית, ומזינה מעגלי חדשנות נוספים בארגון, בשאלת הניהוג האסטרטגי והאופרטיבי. החדשנות הזו מחלחלת לכלל רובדי הארגון ומחוללת בתורה הצלחות ארגוניות נוספות.
* '''תפוקות''' - כל האמור מגביר את תפוקות הארגון בתהליך המתרחש [[מלמטה למעלה]].
* '''[[יזמות]]''' - הדרג הניהולי בארגון מוביל יוזמות רלוונטיות למול ההזדמנויות החדשות, ומפתח כלים חדשים למיצוי הזדמנויות אלו לרווחת הארגון.
===אז מה אתם מספקים בעצם?===
אנחנו אוהבים לומר שאנחנו מספקים [[רלוונטיות וחדשנות ]] ו[[חדשנות]] בתוך תהליכי העבודה. הדרך שלנו לעשות את זה הם בהתערבויות מסוגים שונים - היא החל בסדנאות ב[[סדנאות דואלוג: שיטת ההנחיה שלנו|סדנאות]] של כמה שעות שתכליתן עיצוב כיווני התחדשות ראשוניים והקניית כלים בסיסיים, וכלה בסדנאות מתמשכות (מופע חודשי למשל) שתכליתן עיצוב ממושך של תהליך התחדשות [[שינוי ארגוני|ושינוי]].
===האם אתם חברת ייעוץ?===
אנחנו מתעסקים בעיקר בפיתוח יכולות הלמידה וההסתגלות ה[[למידה ארגונית|למידה]] וה[[הסתגלות]] של הארגון סביב אתגרי העשייה היומיומיים ובצוק העתים תוך הקניית הכלים להמשך עיצוב האסטרטגיה בעתיד. למעשה, זה די שונה מהרעיון הקלאסי של חברות הייעוץ שיש להן מומחיות בלמידה של מגמות מחוץ לארגון (בכלכלה, בטכנולוגיה וכיוב'), בעיצוב תהליכי התייעלות פנים ארגוניים, ובעיצוב אסטרטגיה לפי דרישת לקוח. במלים אחרות - הכח שלנו הוא לא בכך שנהיה "הכי חכמים בחדר" אלא בהקניית כלים ובעיצוב סביבת עבודה בעזרתם [[בינה|הידע המעשי ]] של הארגון הקיים והפוטנציאלי יסייע להמשך הפיתוח של הארגוןוהצמיחה.
===אז במה אתם שונים מיועצים ארגוניים?===
אנחנו מאמינים שארגון בריא הוא כזה המושתת על עשיה משמעותית של העוסקים במלאכה. לכן, אנחנו לא מתעסקים ביישוב סכסוכים וטיפוח מערכות היחסים בתוך הארגון, שהם כמעט תמיד סימפטום לבעיה בתהליכי העבודה, ולא (רק) בעיה פרסונאלית כזו או אחרת. מבחינתנו, התסכולים הקיימים הם נייר לקמוס להתחלת המסע לגילוי האתגרים המעשיים החבויים, כדי לאפשר פריצה של דפוסי פעולה מגבילים, ויצירה של שינוי חיובי בריא. הדרך שלנו לעשות את זה, היא לצלול לתוך ה[[פרקסיס]], קרי - לתוך ליבת העשייה של הארגון, ולמצוא שם את [[הסוד הארגוני]], ואת האפשרות לפיתוח ושינוי מתוך הידע והכלים הקיימים.
===אבל אין לכם מומחיות בכל התחומים של הגופים שאתם עובדים איתם!===
נכון. אין לנו ידע ומומחיות כאלו, אבל יש לנו מומחיות בניהול תהליכי הלמידה וחילוץ [[בינה|הידע המעשי]] הרלוונטי לתהליך. הידע הזה, שמצוי אצל המשתתפים הוא זה שמניע את הסדנאות ותהליכי היעוץ שלנו, וממנו נוצרת גם הפריצה לכיוונים חדשים.
הניסיון שלנו קיים מכנה משותף משמעותי בין ארגוני מערכת הביטחון לבין ארגוני משרד הרווחה - אלו גם אלו נאלצים לעבוד בתנאי אי-וודאות גבוה, בעלי השלכות מידיות ולעתים אף חמורות במשמעויותיהן. כאשר אנשים נאלצים להגיב במצבים אלו, הם חוזרים למצפן פנימי שמבוסס על ניסיון מעשי ועל אמונות וערכים.
===למה [[קוד פתוח]]?===
התפיסה הקלאסית של חברות היעוץ דיברה על מקצוענות שעושה את העבודה מאחורי הקלעים, ומעבירה ללקוח מוצר מוגמר שאותו הוא צריך לממש. המוצר המוגמר הזה, מבריק ככל שיהיה, מעקר את יכולות החברה להתחדש, בכך שהוא מסרס את יכולתה לפתח אסטרטגיה ולמידה באופן עצמאי. בצורה זו, כל הדרג הניהולי של החברה הופך לתפעולי בלבד. את הגישה הזו אנו מכנסים יעוץ בקוד סגור.  כמו רוב מוצרי התוכנה של שנות ה-90, הקוד הסגור עובד ונסגר כך שלא ניתן להעתיקו או לשנותו לפי הצורך. התנופה של הקוד הפתוח, שהחלה כתנועה של שיתופי פעולה לא מאורגנים בתחום התוכנה (למשל - [[wiki:פיירפוקס|פיירפוקס]], [[wiki:לינוקס|לינוקס]], [[wiki:מדיה-ויקי|מדיה-ויקי]] ועוד רבים אחרים) הובילה להצטרפות של חברות גדולות, ובראשן גוגל, לפיתוח תוכנות (למשל - [[wiki:גוגל כרום|גוגל כרום]]) ומערכות הפעלה ([[wiki:אנדרואיד (מערכת הפעלה)|אנדרואיד]]) פתוחות. לדידן, לא הקוד הוא המוצר שלהן, אלא היכולת לעצב את ה[[אקוסיסטם]] הטכנולוגי שכולנו שותפים בו. תוכנות הקוד הפתוח מאפשרות לכל אחד להכנס לנבכי התוכנה, ללמוד, להוסיף ולשנות לפי הבנתו, ולתרום לפרויקט הקהילתי בחזרה. בשל כך הן זוכות לאורך זמן לשיפורים רבים ולסביבה רחבה של פיתוחי משנה זולים.  אנו מאמינים שמהפכה דומה נדרשת גם בתחום הפיתוח הארגוני. הצורך של חברות למול מהירות השינוי הגוברת היא בסביבה לא נמצא בפיתוח אסטרטגיה מבריקה וסטטית, אלא שדרוג בשדרוג של יכולת הלמידה הארגונית. היכולת הזו כבר מצויה בארגון אבל צריך להעצים אותה ולתת לה כלים ושפה. בהתערבויות שלנו, אנו מנחילים את הכלים והשפה להמשך התהליך בעתיד, מתוך ההבנה שאנו יוצרים סביבה ניהולית שבתוכה יהיה לנו מקום גם בעתיד.
===מה המקורות שלכם?===
* '''[[חשיבה מערכתית| חשיבה וחדשנות מערכתית]]''' - אנו מנחילים עקרונות, תפיסות וכלים לחשיבה מעמיקה ברמה המערכתית. המקורות הם הכלים המתודולוגיים המערכתיים מבית היוצר של [[צבי לניר]], מייסד חברת [http://www.praxis.co.il/index.htm פרקסיס] ו-[http://www.reut-institute.org מכון ראות]; [[עיצוב המערכה|החשיבה הצבאית המערכתית ]] אליה נחשפנו בשירות הצבאי ובעיסוק בשאלות ביטחון נרחבות; ותיאוריות מעולם ה[[סבוך|מערכות הסבוכות]] וה[[כאוס|כאוטיות]]. מתוך המקורות הללו אנו עוסקים בניהול בתנאי [[אי וודאות]] ובעיצוב אסטרטגיה בעולם מורכב.
* '''[[מנהיגות הסתגלותית]]''' - גישת המנהיגות ההסתגלותית, כפי שפותחה על ידי [[wiki:רון חפץ|רון חפץ]], ועובדה על ידי [http://www.reut-institute.org מכון ראות], מספקת כלים להובלת שינוי בעולם ארגוני סבוך, וכאוטי. אנו ניגשים לפיתוח [[:קטגוריה:מנהיגות|מנהיגות]] באמצעות הבנת של [[האתגר החבוי]], עבור בכלים להעלאת החשיבות של הסוגיה ("להעלות את ה[[טמפרטורה]]") וכלה בהטמעה של אופן הרתימה של שותפים למהלך ברמות השונות.
* '''מקורות יהודיים ופילוסופיים''' - אנו מאמינים שכדי לחדש במציאות סבוכה, יש להשתמש בעולם רחב של דימויים ואלטרנטיבות תפיסתיות. מבחינתנו, העולם של ההגות היהודית לדורותיה מחד, והפילוסופיה - המערבית והמזרחית - מאידך, מהווים פתח ייחודי לפריצת דפוסי חשיבה מקבעים. החומרים הללו מופיעים פעמים רבות באופן ספונטני כ'מחלצים' בתוך הדיון.
==<big>השירותים שלנו</big>==
===איזה שירותים אתם מציעים?===
כל השירותים שלנו מורכבים משילוב ייחודי של [[דואלוג:יעוץייעוץ אסטרטגי|יעוץ]], [[דואלוג:הכשרהקורסים והכשרות|הכשרה]], ועיצוב [[דואלוג:תשתית|תשתיתי]]:
* '''יעוץ''' - היעוץ שלנו נכנס לעובי הקורה של תהליכי העשייה בארגון, מזהה את [[אתגר הסתגלותי|האתגר החבוי]] ואת הכלים הנדרשים לפיתוח שינוי. לא פעם, תהליך ייעוץ מוצלח ימשיך לתהליך הכשרה נרחב עם הקבוצה הרלוונטית בארגון, כדי להביא להשפעה נרחבת סביב ההבנות שגובשו בתהליך הייעוץ.
* '''הכשרה''' - ההכשרה שלנו, שמורכבת מכלים לניהול באי וודאות, ופיתוח שינוי הסתגלותי, נובעת מן הידע הקיים בארגון. לכן היא תמיד מערבת תהליך ייעוץ גם אם בזעיר אנפין.
הידע אודות שאלות [[סבוך|סבוכות]] הוא רחב, שטוח, [[רשת|רשתי]] ומתהווה. מושגים שונים מתקשרים אחד לשני ומעמיקים אחד את השני. הקונטקסט הוא המשמעות החשובה ביותר של ידע (נסו למשל ללמוד שפה מתוך מילון וגלו עד כמה זה בלתי אפשרי). לכן, ניסיון להבנות את הידע [[מלמעלה למטה]], לא יכול להצליח כי הוא מאבד את הדינאמיות של הידע הן בשלב היצירה שלו והן בשלב החיפוש. אתר הויקי שלנו מיועד לספק ידע מרושת ורחב אודות הסוגיות הארגוניות שאנו מתמודדים איתן. הקשרים בין הרכיבים השונים נוצרים במעלה הדרך ובלתי ניתנים לתכנון מראש. ממשק הויקי מאפשר ליצור מרחב מקושר של ידע ההולך ונוצר, בצורה שיתופית ונגישה. מבחינתנו, חלק מערכי הקוד הפתוח הם גם להפיץ את המתודולוגיה שאנו עובדים איתה.
===אם זה ויקי, למה אני לא יכול לערוך?===
אפשרות העריכה סגורה למי שאין לו שם משתמש. הסיבה שההרשמה נעולה היא כי אין לנו את המשאבים להתמודד עם השחתות שאתרי ויקי חווים. הגופים שאנו עובדים איתם מקבלים גישה לעריכה, ואם אתם רוצים לתרום לויקי שלנו, גם אתם מוזמנים, שלחו [[צור קשר|מייל ]] וקבלו הרשאות עריכה.
===אז הכל פתוח?===
כמעט. כל מה שקשור למתודולוגיה שלנו פתוח. כל מה שקשור לתהליכי הלמידה של הגופים איתם אנו עובדים נשאר סגור.
===ומה התפקיד של ה[[blogבלוג:|בלוג]] אם כן?===
הבלוג נועד לאפשר להתייחס לדברים באופן שוטף, בצורה נגישה יותר, ומתוך התבוננות מכמה כיוונים שונים. בשפה שלנו, הבלוג הוא הביטוי של [[בינה]] יומיומית ורפלקציה, קרי - ידע חווייתי והקשרי. הויקי, לעומתו, הוא המרחב של ה[[חכמה]], קרי - ידע שניתן להעביר במילים. בשאיפה, הבלוג והויקי יהיו מרושתים יחד לרווחת הידע של כולנו והחיבור של החכמה והבינה.
{{תגובות}}
__NOTOC__
__NOEDITSECTION__
[[קטגוריה:אודות]]
[[קטגוריה:ספרות ומקורות]]

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/5981"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.