תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 437 בתים ,  18:46, 31 במרץ 2015
אין תקציר עריכה
|'''הייעוץ והליווי התפיסתי של דואלוג מסייעים לארגונים לגבש תפיסת פעולה רחבה המותאמת לשינויים בארגון ומחוצה, ועל הדרך גם מטמיעה בארגון כלים לחשיבה וניהול בעולם סבוך''' לקריאה תהליכי הייעוץ של דואלוג ראו: [[ייעוץ תפיסתי]]
}}
'''יעוץ במציאות סבוכהמערכתי ''' מצריך יכולת לאפשר לארגון ללמוד ולמצות את הידע הקיים בקרב עובדיוהיא גישה [[חדשנות|חדשנית]] ל[[ייעוץ אסטרטגי]], להנחיל יכולות פיתוח בכל דרגי הארגון, ולסייע לעצב תפיסות פעולה המתבססת על עקרונות מתחום [[חדשנותחשיבה מערכתית|חדשניותהחשיבה המערכתית]].
== עקרונות הייעוץ המערכתי == === התבססות על הידע בארגון ===הייעוץ המערכתי מבקש לאפשר לארגון ללמוד ולמצות את הידע הקיים בקרב עובדיו, להנחיל יכולות פיתוח בכל דרגי הארגון, ולסייע לעצב תפיסות פעולה [[חדשנות|חדשניות]].  בעוד שה[[ייעוץ אסטרטגי|ייעוץ הקלאסי ]] מציג את היועץ כמי שבידיו מומחיות אותה הוא מוכר כמוצר לחברות ולארגונים. היועץ משאיר את הכלים המרכזיים שלו אצלו כדי לשמר את הייתרון התחרותי שלו, והוא מעביר מוצר לביצוע. לטענת [[דואלוג]], יעוץ מעין זה עובד בעולם המורכב (ה[[ניתן לידיעה]]), אך מתקשה מאוד לספק ערך בעולם ה[[סבוך]] שבו לכל מי שנוגע בתופעה [[תובנות]] ו[[היטלים]] רלוונטיים להבנתה. במציאות זו, הידע הקריטי מצוי אצל עובדי הארגון והשאלה החיונית היא איך ממצים את הידע הזה. היועץ בראיה זו איננו מומחה אלא [[ליווי תהליכי חשיבה אסטרטגיים|מלווה תהליכי למידה]].
==סכמת הייעוץ הדואלוגי==
בדואלוג אנו מתבססים על תהליך בן שלושה שלבים, שחלקו בהשראה מגישתו של שד"ר [[צבי לניר]] מייסד חברת [http://praxis.co.il פרקסיס]. מטרת התהליך המשותף הינה ליצור בהירות ביחס לאתגרים העומדים לפתחו של הארגון ולאופן הפעולה המיטבי ביחס לאתגרים אלו. תהליך ההתערבות של דואלוג מתבסס על שלושה שלבים של פעילות -
===1. גילוי – מה אפשר למצוא בערימה?===
{{גילוי}}
למול סוגיות [[סבוך|סבוכות]] (סוגיות שאינן ניתנות לרדוקציה לגורמים) נדרש תהליך של הבנת מכלול השאלות הרלוונטיות והבנת הקשרים שבניהם. אנו מכנים שלב זה בכותרת "גילוי" מאחר והוא מצריך (1) זיהוי מכלול הגורמים הרלוונטיים לסוגיה; (2) הבנת הקשרים בניהם.  ראשית עבודת העבודה תתרחש בחדר הדיונים של הארגון, מתוך צורך לחלץ את [[בינה|הידע המעשי]] הרב הקיים בקרב משתתפי הדיוןולהבין את [[אופק ארגוני|המובן מאיליו]] הקיים. מתוך כך יזוהו הגורמים הרלוונטיים להמשך חקירה, והקשרים בין גורמים אלו. בשלב הבא של הגילוי (בהתאם להסכמה משותפת) יוגדרו מרחבי למידה משמעותיים מחוץ לארגון שרלוונטיים לפיתוח המענה (למשל – למידת סיפורי הצלחה בעולם).
===2. כינוס – לעשות סדר במה שמצאנו===
{{כינוס}}

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/6602"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.