הבחנה נוספת תעמוד על הפער שבין התכלית האסטרטגית של הארגון לבין האמצעים להשגתה. נהוג לומר כי הייעוץ הארגוני ממוקד בשאלה כיצד ניתן להשיג את יעדי הארגון באופן הטוב ביותר, ואילו הייעוץ האסטרטגי מבקש לבחון את היעדים עצמם.
===הוליסטי מול התמקדות ביחידה או סוגיה===
ההתבוננות של הייעוץ האסטרטגי מבקשת (בייחוד בגישת [[ייעוץ מערכתי|הייעוץ המערכתי]]) מבקש להעניק ללקוח מבט שלם ורחב אודות הסביבה כמו גם אודות המבנה והמענה הארגוני הנדרש למולה. במובן זה, ייעוץ אסטרטגי מוצלח מחייב התבוננות לנעשה בסביבה החיצונית לארגון כמו גם להבין את וכן לעמוד על ההקשרים הייחודיים בארגון עצמו. יש הכרח להבין את [[מיצוב אסטרטגי|המיצוב האסטרטגי]] הקיים והרצוי, ולשם כך נדרש מבט הוליסטי.
הייעוץ הארגוני, לעומת זאת, יכול להתמקד בנושאים פנים ארגוניים (יחסי עובדים הנהלה, יחסים בין יחידות או בתוך יחידות, יעילות, שיתוף ידע וכיוב') מבלי להיות מחוייב לתמונה ל[[חשיבה מערכתית|תמונה המערכתית ]] הרחבה של הארגון.
כדי לספק מענה הוליסטי, חברות וגופים המעניקים שירותים של ייעוץ אסטרטגי מבקשים לבנות צוותים מגוונים המכילים מספר פרופסיות או נקודות מבט, כדי להעניק הסתכלות רחבה ככל הניתן. כך, למשל, חברות רבות מעסיקות בוגרים של חוגים לכלכלה ומנהל עסקים, פסיכולוגים ויועצים ארגוניים, לצד מהנדסי תעשייה וניהול.