תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 5 בתים ,  12:26, 31 בינואר 2016
אין תקציר עריכה
<onlyinclude>[[דואלוג|'''דואלוג''']]''' '''(''DoAlogue'') הוא לוגוס (רעיון, הבנה) הנוצר מעשיה משותפת של אנשים (''Do-Alogue'').</onlyinclude> [[מושג]] הדואלוג מבקש להחזיר את הדיאלוג למשמעותו המקורית כחיבור בין דיא (διά) - דרך - ולוגוס (λόγος), כלומר רעיון הנוצר דרך הליכה משותפת. שלא כמו ההבנה הרווחת הרואה בדיאלוג תיאור גרידא לדיבור בין שני אנשים, הרעיון הדיאלוגי המקורי רואה בשיח וה[[קבוצת למידה|למידה הקבוצתית]] אמצעי באמצעותו נוצר [[רעיון מארגן]] חדש:
{{ציטוטרץ|מרכאות = כן|תוכן = למידה בצוות מתחילה ב'''דיאלוג''' - היכולת של משתתפים בצוות להשהות את הנחותיהם ולחבור יחד לחשיבה מקורית. עבור היוונים משמעות ה'''דיאלוגוסדיא-לוגוס''' היתה זרימה חופשית של משמעות דרך הקבוצה, המאפשרת לקבוצה ליצור [[תובנות]] שלא ניתן להשיג באופן אישי. מעניין לראות כי הפרקטיקה של הדיאלוג השתמרה בהרבה תרבויות "פרימיטיביות", כמו אלו של האינדיאנים, אך נעלמה כמעט לגמרי מן החברה המודרנית. כיום, העקרונות והפרקטיקות של הדיאלוג מתגלים מחדש ומיושמים בתוך ההקשרים העכשוויים. (הדיאלוג שונה מהותית מן המילה הרווחת יותר דיון (discussion) אשר שורשיה (באנגלית) הם percussion (שימוש בכלי הקשהחבטות) ו-concussion (זעזוע) אשר פשוטו כמשמעו מתאר תהליך בו רעיונות מנוענעים מטולטלים קדימה ואחורה במעין תחרות בה המנצח לוקח גורף את כל הקופה).|מקור = הארגון הלומד, פיטר סנג'י(תרגום שלנו)}}מושג הדואלוג נהגה לראשונה על ידי לירן טנקמן במסגרת פרוייקט ליצירת חיבורים בין אוכלוסיות מודרות בירושלים על בסיס מיזמים כלכליים ועסקיים משותפים.
== ארגונים כמערכות דואלוגיות ==
{{ציטוט-צף|שילוב בין למידה ועשייה (דואלוג) - '''הדואלוג הוא הבסיס להנעה הנדרשת באקוסיסטם. כוחה של הפעולה הדואלוגית מצוי בין השאר בכך שהיא מאפשרת עמימות ביחס למטרות הערכיות-חזוניות, ומאפשרת בשל כך לרתום את הגורמים המתנגדים... באופן שמקדם את האינטרסים המערכתיים.|[[מנהיגות באקוסיסטם]], [[מכון ראות]]}}

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/7707"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.