תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,898 בתים ,  15:37, 5 בינואר 2018
אין תקציר עריכה
[[category:ספרות ומקורות]]
[[category:ספרים:מינצברג]]
[[קובץ:HenryMintzberg230948.jpg|טקסט=הנרי מינצברג|ממוזער|200x200 פיקסלים|מינצברג]]
'''הנרי מינצברג''' (באנגלית: '''Henry Mintzberg''') הוא אחד מן ההוגים המובילים בעולם בתחום של חקר ניהול ו[[חשיבה אסטרטגית]] בעסקים, הוא שימש כפרופסור לניהול באוניברסיטת מקגיל בקנדה ופרסם מספר ספרים מרכזיים בתחום. 
 
מינצברג פעל בשני תחומים מרכזיים - חקר הניהול ותחום החשיבה האסטרטגית בארגונים. במסגרת חקר הניהול, מינצברג השקיע מאמצים מחקריים להבנת האופנים השונים שבהם בפועל ארגונים מנוהלים. מינצברג הניח בכך תשתית לדיון שאינו רק נורמטיבי (כיצד ראוי לנהל) אלא כיצד ניהול מתרחש במציאות.
 
בתחום של חקר [[אסטרטגיה|האסטרטגיה]] מינצברג מוכר בייחוד בשל ספרו על גישת התכנון האסטרטגי - ''The Rise and Fall of Strategic Planning''. מינצברג מתאר את העליה של המושג שהפך מוביל בשנות ה-70', וכיצד מחלקות התכנון פוגעות בפועל בתפקוד התאגידים עד שהן נסגרות במהלך שנות ה-80. מינצברג מנתח את התהליך הן במובנים ההיסטוריים והן בחתירה להבנת המשגים שבגישת התכנון האסטרטגי.
 
בספר "ספארי אסטרטגיות" מינצברג פורס ומנתח באופן ביקורתי עשר אסכולות מובילות בחשיבה על אסטרטגיה עסקית. מדבריו בספר עולה כי מתוך הגישות המתוארות הוא נוטה להזדהות באופן משמעותי עם גישת ה[[למידה ארגונית|למידה]] העוסקת בצורה שבו ארגונים לומדים את סביבתם באופן מתמשך ובאסכולת התצורה העוסקת בשינוי והתקבעות של ארגונים.
 
== מספריו המרכזיים ==
* ''The Rise and Fall of Srategic Planning'', 1994 - ספר העוסק
* ''Mintzberg on Management: Inside Our Strange World of Organizations'', 1989.
* '''ספארי אסטרטגיות: סיור מודרך בערבות הניהול האסטרטגי''', ידיעות אחרונות 2006.
 
== קישורים חיצוניים ==
* The Fall and Rise of Strategic Planning - מאמר ב-HBR על מחלקות התכנון האסטרטגי וכיצד הן כן יכולות לסייע לחשיבה האסטרטגית בארגונים.
 
== לקריאה נוספת ==
* [[ההיסטוריה של מושג האסטרטגיה]]
* [[חשיבה אסטרטגית]] (מול תכנון אסטרטגי)

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/8405"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.