תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הוסרו 5 בתים ,  16:05, 27 בספטמבר 2019
אין תקציר עריכה
===סדר הפעולות במרחב הסבוך===
* '''גישוש''' (probe) - פעילות אקטיביות בתוך מרחב הבעיה מאפשרת יצירה איסוף של [[היטל|היטלים מגוונים]] אודותיה. התערבות זו זו מצריכה מגוון של מקורות מידע שונים, כמו גם אופני התרשמות בלתי אמצעיים (ראיונות, תצפיות קבוצות למידה וכו').
* '''יצירת משמעות''' (sense) - הגישוש מאפשר לנו לחלץ ידע סמוי ולהתחיל להבין היכן נמצאת הבעיה. בשלב זה יש "לעשות היגיון" (sense making) - לקחת את מכלול ההיטלים, ולהפוך אותו לתובנה מגובשת ומשותפת. יצירת התובנה הזו מצריך תהליך של [[המשגה]], המחולל [[מושגים]] חדשים המתארים באופן רלוונטי את המציאות שהתהוותה. משמעות זו, מאפשרת לנו לשוב חזרה עם שאלות מבוררות יותר ולאסוף מידע (sense במשמעות של 'חישה') המתקף את ההבנות שהובנו זה מכבר.
* '''[[מענה]]''' (response) - בירור ה[[ענן]] מאפשר להגדיר את [[גבולות המערכת]] ולבנות למולם אסטרטגיה מתוך הבנת היכולות והמגבלות. אף שלא מתקיים קשר ישיר בין ההבנה לבין הפעולה, האסטרטגיה החדשה מחוללת לאורך זמן את יצירת הכלים הפרקטיים, ולחילופין - פעולה ללא [[מערכת מושגית]] רלוונטית תוביל על פי רוב לתוצאות קשות. בשל העדר המענה הברור, המרחב הסבוך הוא כר פעולה ל[[מנהיגות מול סמכות|מנהיגות ללא סמכות]]. מנהיגות במרחב הסבוך מחייבת ליצור קשרים ובריתות עם גורמים רבים, לאפשר לאלו לפעול במשולב גם ללא פיקוח ניהולי תוך שימור פוזיציה של הסתכלות רחבה ([[המרפסת ורחבת הריקודים|התבוננות מהמרפסת]]).

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/8912"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.