הדיון בכל אחד מרכיבי המערכת לבדם מוליד עקרות ארגונית.
'''עבודה עם הבית לבדו''' מייצרת [[יעילות]] שאיננה קשורה ל[[אפקטיביות]], ועלולה להוביל למצב הרווח של "פול גז בניוטרל" (מרחב זה הוא הדיון הקלאסי של היועץ הארגוני/הנדסת תעשיה וניהול).
'''עבודה עם האפקט לבדו''' (או בשפה הארגונית הקלאסית - ה[[חזון]], הייעוד) עלולה להוליד דיון עקר שאיננו מחובר למציאות הארגונית הוא במערכת הרחבההחיצונית (בשוק, עם הלקוחות וכיוב׳), ומעמיק את הפער בין הרובד [[הממשי]] לרובד המילולי [[המוצהר]] (זו העבודה הקלאסית של ה[[ייעוץ אסטרטגי|ייעוץ האסטרטגי]]).
'''עבודה עם הסביבה לבדה''', עלול לייצר שיח מפותח אודות המערכת החיצונית אשר איננו מתקשר למצב הקיים בארגון ולא מקדם פעולה או מטרה משמעותית (זו זה מרחב העבודה הקלאסי של ה[[מקהל:ההגיונות שבבסיס תפישת המודיעין המסורתיתייעוץ אסטרטגי|הבעיה הקלאסית של ארגוני המודיעיןייעוץ האסטרטגי]]).
=== בין הבית לאפקט: הניהול הקלאסי ===
[[קובץ:בית סביבה אפקט - ניהול משימתי.svg|alt=ניהול אסטרטגי אפקטיבי|thumb|הניהול הקלאסי (הניהול המשימתי) מושתת על החץ הלינארי בין תכנון ותוצאות, ללא התחשבות מהותית בתנאים הסביבתיים וללא יחסי גומלין בין האפקט והמערכת שלנו.<ref>האייקונים בעמוד זה לקוחים מ-[http://www.flaticon.com/ www.flaticon.com]</ref> ]]
'''הוקטור שבין הבית לאפקט, הוא העבודה הניהולית הקלאסית השגרתית - לקדם משימות ולהשיג יעדים.''' זה מספיק כאשר האתגר הנדון עונה לתיאור של [[פשוט|המרחב הפשוט]] ו[[ניתן לידיעה|המורכב]] - כזה שנמצא בגבולות מוטת השליטה הניהולית. במרחב הזה נמצאים הגאנטים, תוכנות התכנון (כמו msMS-projectProject) והמטרה היא להגיע ליעילות מירבית בהשגת היעדים. [[המודל הלוגי]] מתייחס במידה רבה לעולם זה.
הפער הקיים מתחיל באותו מקום שהיעדים שלי חורגים מתחומי מוטת הניהול - למשל בניסיון להגדיל מכירות (מתייחס לקהל הקונים), בניסיון לשנות מצב חברתי מסויים וכן הלאה. במצב זה, נוצרים שני אתגרים שהם אחד: המציאות לא נענית למהלך הניהולי שלנו (כי היא לא חלק מהארגון) ויותר מכך יש לנו קושי עמוק ליצור מסה קריטית של שינוי (כי לרוב הארגון הוא טיפה בים האינטראקציות שמתרחשות). במצב זה, ללא התייחסות לסביבה לא יכול להיות ניהול רלוונטי.