לרוב כאשר מדברים על [[ייעוץ אסטרטגי|ייעוץ והכוונה אסטרטגיים]] של ארגון מתייחסים לעיצוב של חלקי האסטרטגיה: [[חזון]], ייעוד, משימות, וכיוב'. האסטרטגיה היא חלק מתוך המכלול הזה שמפרק באופן לוגי את שלבי הפעולה ([http://www.sheatufim.org.il/website/modules/Database/PoolItemPage.aspx?PoolItemType=3&PoolItemID=155 דוגמא של חלוקה מסוג זה]). התיאור הזה תואם ניהול פרוייקטאלי. אך כאשר דנים ב[[ניהול מבוסס מערכות]] המותאם להשגת אפקט נרחב במערכת, האסטרטגיה חדלה להיות שלב במערכת, והיא צריכה מצד אחד לשמר כמה מימדים מתמשכים, ומצד שני לאפשר הסתגלות, [[רתימת שותפים|רתימה]] והתאמה בכל הרמות.
===הקשר בין האסטרטגיה והחזון===
בעגה הרווחת, ה[[חזון]] הינו חלק מרכיביה של אסטרטגיה ארגונית/עסקית. בניסוח אחר, החזון והאסטרטגיה הם עצמם חלקים שונים בתוך הגישה האסטרטגית של הארגון (בעיית ההגדרה היא במקור...). על פי ניסוח זה, האסטרטגיה נגזרת מן החזון ה[[חזון]] - לאחר שתדע מה אתה רוצה, תוכל לשאול כיצד משיגים את הדבר הזה. אלא שניסוח זה של אסטרטגיה מוריד מאוד את המשמעות המקיפה וההוליסטית של האסטרטגיה, והופך אותה לכדי תפיסת פעולה מקומית. לרוב ניסוח זה, אגב, מגיע עם ניסוח חזון מצבי וקצר רואי (דוגמת "להיות הארגון המוביל ב...").
אך ההנחות האמורות הן קריטיות כאשר חושבים על אסטרטגיה בעולם [[סבוך]]. כאשר מתקיימת אי וודאות בנוגע למרחב הפעולה ולתוצאות הישירות של הפעולה, החזון הינו קריטי בהכוונת האסטרטגיה. ללא חזון מהותי, אנו נמצא את עצמנו עם אסטרטגיה המכוונת להקשר המיידי ביותר, וזו תשתנה כעלה נידף עם שינויי המציאות והפרשנות.