=== המודל המשולש והרעיון המארגן ===
בליבת המודל נמצאת השאלה - מה [[רעיון מארגן|הרעיון המארגן]] של המערכה. == דפוס הפעולה להשגת האפקט המערכתי ==כדי לייצר הרעיון המארגן מהווה [[מסגור מחדש]] המניע [[אסטרטגיה]] הרלוונטית לסביבה, למערכת שלנו, ומקדמת את האפקט המערכתי צריך לפעול * הגדרה ראשונית של העבודה במרכז - העבודה במרכז היא תמיד בבחינת "בטא"* מיפוי של בעלי העניין הנוספים שרלוונטיים על פי הטיוטא הראשוניתהמבוקש. תוך כדי כך אתה משנה ומחדד את ההבנה לגבי מטרת הרעיון המארגן במרכזהיא לספק הכוונה ובסיס לפרשנות ותכנון עבור כלל הגורמים, ברמות דיוק שונות.
למעשה, כבר בתחילת הדרך קיימת הנחה ראשונית לגבי העבודה במרכז. המיפוי של בעלי העניין הנוספים שרלוונטיים על פי הטיוטא הראשונית ולמידת האיכויות הייחודיות של המערכת שלנו ושל האינטראקציות עם הסביבה משנה ומחדד את ההבנה לגבי הרעיון המארגן במרכז.
== עבודה עם המודל ==
=== שלב א': בירור הקודקודים ===
העבודה עם המודל איננה לינארית - ניתן להתחיל בכל אחד מן הקודקודים, מתוך ההבנה כי נדרש יותר מסיבוב אחד ליצירת הבנה משמעותית בקודקודים, ולהבנת יחסי הגומלין. יש ערך רב בהתנעה אינטואטיבית של הדיון, ולכן במקרים רבים כדאי יותר להתחיל בדיון בסביבה המשתנה מאחר והדיון הזה לא מצריך עיסוק בארגון (עיסוק בעצמנו) שהוא לרוב קשה לארגונים, ונשאר ברמת הרובד[[המוצהר]]. לאחר מכן כדאי לעבור לדיון בנושא הזמין הבא - בית או אפקט. לאחר סבב דיון ראשון, יש לצאת להפסקה,[[המשגה|להמשיג]] <nowiki/>את הנקודות המשמעותיות, כדי לחזור לדיון מדוייק יותר על שלושת הקודקודים.
{{בעריכה}}
=== שלב ב': בירור יחסי הגומלין ===
בשלב זה אנחנו שואלים מה מהות יחסי הגומלין בין הבית והסביבה, הסביבה והאפקט ובין הבית והאפקט. כמו בשלב א', לאחר דיון ראשוני כדאי להמשיג ולחזור לדיון נוסף מתוך הבנה מבוררת יותר.
=== שלב ג': עיצוב הרעיון המארגן ===
בשלב זה, שהוא שיאו של התהליך, כדאי לפתוח בהצגת מכלול התובנות על מפה אחת, ולהבין את האתגרים באסטרטגיה הקיימת ואת ההזדמנויות הלא ממושות בפיתוח אסטרטגיה חליפית. ניתן לקחת את אוסף המושגים ולנסות לארגן אותם מחדש שלא על בסיס המשולש כדי לקדם מסגור אלטרנטיבי וייחודי לסיטואציה הנבחנת. תהליך זה זהה לנאמר על [[כינוס]].
== לקריאה נוספת ==
* [[ניהול מערכתי]]
* [[עיצוב המערכה]]
* [[שילוביות]]
* [[הנעת עבודה הסתגלותית]]
* [[יתרונותיו ומגבלותיו של מודל ה-SWOT|ייתרונות ומגבלותיו של מודל ה-SWOT]]