הייעוץ הקלאסי, בחלוקה לייעוץ ארגוני ול[[ייעוץ אסטרטגי]], מבחין באופן דיכוטומי בין הסביבה החיצונית לארגון לבין הסביבה הפנימית. הבחנה זו בולטת בייחוד במודל ה-[[SWOT]] המבוסס על שתי דיכוטמיות יסוד: פנים/חוץ ומועיל/מזיק. הייעוץ המערכתי בוחן את המערכת כשלם ברמות הפעולה השונות:
* '''הארגון כ[[פרקטל]] של המגמות המתרחשות מעבר לגבולות הפיזיים של הארגון''' (ב[[אקוסיסטם]]) באופן המהדהד את התהליכים שבחוץ.
* ר'''אייה ראייה הוליסטית של ארגונים, בשלל רמות הפעולה''': שימה בסוגריים של מרכזיות ההיררכיה בארגון (הנחה זמנית המאפשרת לגלות תופעות חוצות ארגון), ניתוח חוצה מחלקות.
* '''בחינת האינטראקציה המקומית בראי השלם הארגוני והאקו-סיסטמי'''.
=== תהליכים שיתופיים מאפשרים לארגון לנכס את השינוי ===
הייעוץ המערכתי נמצא כל העת בתווך שבין המערכת כלקוח, לבין העובדה שלא ניתן לנהל תהליך אסטרטגי בפורום רחב מדי (יש צורך באינטימיות ורציפות תהליכית). על כן, השאיפה בתהליכי ייעוץ מערכתיים היא להגיע לדרג האסטרטגי עם [[תובנות]] המבוססות על הידע היים בארגון, לגבש מתוך כך את ההבנה של ההנהלה, ולהכווין לאור זאת תהליך תכנון מחודש אותו מנהלים כלל העובדים באופן הפוגש את הארגון בכל רמות הפעולה.
==סכמת הייעוץ הדואלוגי==
ב[[דואלוג]] אנו מתבססים על תהליך בן שלושה שלבים, שחלקו בהשראה מגישתו של ד"ר [[צבי לניר]] מייסד חברת [http://praxis.co.il פרקסיס]. מטרת התהליך המשותף הינה ליצור בהירות ביחס לאתגרים העומדים לפתחו של הארגון ולאופן הפעולה המיטבי ביחס לאתגרים אלו. זאת, תוך פריצת נקודות העיוורון הקיימות ויצירת [[רעיון מארגן]] חדש ו[[רלוונטיות|רלוונטי]]. תהליך [[דואלוג:התערבות ארגונית|ההתערבות]] של דואלוג מתבסס על שלושה שלבים של פעילות -