* '''אסטרטגיה קשורה ברמה האסטרטגית''' - אסטרטגיה נעשית על ידי אסטרטגים, כלומר - על ידי מי שבפועל מעצבים את המדיניות ומקבלים את ההחלטות, ועל כן אסטרטגיה היא צורת החשיבה שלי שמובילים מערכות בסדר הגודל הזה.
* '''אסטרטגיה עוסקת בממשק עם הסביבה''' - הסביבה החוץ ארגונית, שהיא תמיד בלתי נשלטת, שהשפעתנו עליה מוגבלת, היא המקום שממנו מתחילה שאלת האסטרטגיה.
* '''אסטרטגיה היא צורת חשיבה מופשטת על סוגיות קונקרטיות מורכבות''' - אסטרטגיה היא תשתית תפיסתית שמאפשר שמאפשרת קידום של האינטרס הארגוני, היא מאפשר התבוננות בהירה במציאות שהיא על פי רוב מורכבת, עמומה, ובלתי מוסברת כל צרכה.
* '''אסטרטגיה מחייבת חשיבה על ממדי הזמן השונים''' - אסטרטגיה מגלמת חשיבה על העבר (כיצד הגענו לכאן), על העתיד (מה ה[[פוטנציאל]] החיובי והשלילי הגלום בעתיד) ועל ההווה שבעזרתו אנו פועלים למול הפערים בהווה והפוטנציאל העתידי.
* '''אסטרטגיה קשורה בהצבה של כיוון, יעד, תכלית''' למעשה הארגוני.
{{מסגרת|על בסיס זה, ניתן לתאר אסטרטגיה כ:
== התנאים המאפשרים אסטרטגיה ==
אסטרטגיה, ו[[חשיבה אסטרטגית]] לא מתקיימות תמיד. קיימים תנאים בסיסיים שמאפשרים את היווצרותה:
* '''אוטונומיה (מרחב מאפשר)''' - אסטרטגיה לא מתקיימת במקום שהוא מוכתב מראש (מלמעלה או , באופן מבני, ערכי או בשל כל מגבלה אחרת שלא ניתן לפרוץ).
* '''בחירה (תודעה מאפשרת)''' - אסטרטגיה מתקיימת רק כשאדם בוחר לבחור, בוחר לקחת את גורלו בידיו.
* '''אני (זהות מאפשרת)''' - אסטרטגיה מבוססות על עולם ערכי, על אמונות, על חזון שהוא מעבר למה שניתן להוכיח.
* '''ממשק עם סביבה ([[מיצוב אסטרטגי|מיצוב]] מאפשר)''' - אסטרטגיה היא לא תהליך תכנון פנימי פנים-ארגוני אלא צורת פעולה בסביבה שאיננה תחת השפעה ישירה.
==רכיבים שונים לאסטרטגיה?==
לרוב כאשר מדברים על [[ייעוץ אסטרטגי|ייעוץ והכוונה אסטרטגיים]] של ארגון מתייחסים לעיצוב של חלקי האסטרטגיה: [[חזון]], ייעוד, משימותמשימה, וכיוב'מטרות וכיוב׳. האסטרטגיה היא חלק מתוך המכלול הזה שמפרק באופן לוגי את שלבי הפעולה. התיאור הזה תואם ניהול פרוייקטאלי. אך כאשר דנים ב[[ניהול מבוסס מערכות]] המותאם להשגת אפקט נרחב במערכת, האסטרטגיה חדלה להיות שלב במערכת, והיא צריכה מצד אחד לשמר כמה מימדים מתמשכים, ומצד שני לאפשר הסתגלות, [[רתימת שותפים|רתימה]] והתאמה בכל הרמות.
===הקשר בין האסטרטגיה והחזון===
בעגה הרווחת, ה[[חזון]] הינו חלק מרכיביה של אסטרטגיה ארגונית/עסקית. בניסוח אחר, החזון והאסטרטגיה הם עצמם חלקים שונים בתוך הגישה האסטרטגית של הארגון (בעיית ההגדרה היא במקור...). על פי ניסוח זה, האסטרטגיה נגזרת מן ה[[חזון]] - לאחר שתדע מה אתה רוצה, תוכל לשאול כיצד משיגים את הדבר הזה. אלא שניסוח זה של אסטרטגיה מוריד מאוד את המשמעות המקיפה וההוליסטית של האסטרטגיה, והופך אותה לכדי תפיסת פעולה מקומית. לרוב ניסוח זה, אגב, מגיע עם ניסוח חזון מצבי וקצר רואי (דוגמת "להיות הארגון המוביל ב...").