תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 974 בתים ,  09:54, 18 בינואר 2022
אין תקציר עריכה
==אז מה כן ניתן לעשות? האקתון בעולם הסבוך==
שימוש בהאקתון יכול לשמש כמקפצה בתחילת או בסוף של [[תהליך חשיבה אסטרטגי|תהליך למידה]] בשאלה מערכתית ואסטרטגיתמערכתי אסטרטגי שנועד לסייע לארגונים לגבש לעצמם תפיסת פעולה להשגת מטרות ולהתמודד עם אתגרי הליבה שניצבים בפניהם.
בתחילת הדרך האתגר הניצב בפני הארגון איננו ברור. ישנה תחושה שתהליך הלמידה האסטרטגי כולל מספר שלבים מרכזיים, וניתן לשלב בו אירוע בעל גוון "משהו לא עובדהאקתוני" אך קשה להסביר זאת במילים. לעיתים קרובות התחושה הזו מובילה להשקעה נוספת של מאמצים ומשאבים אך המציאות לא משתנה. במקרים כאלה יש שיעניק לו ערך למודל "האקתוני" לא תחרותי, כלומר כלי שיאפשר ריכוז מאמץ חשיבתי, אליו מגוייסים כלל האנשים המושפעים מהאתגר, או חשים שיש להם אמירה בנושא. התהליך יוכל לייצר מגוון פרספקטיבות על הגדרת הבעיה, ועל מקורותיה (איך הגענו לפה בכלל). מוסף:
לקראת סיום תהליך החשיבה # '''הבניית התהליך''' - שלב חיוני שנועד לברר את מטרת הלמידה ולרתום את השותפים לתהליך. בשלב זה מתגבשת ההבנה מהו הצורך האסטרטגי המרכזי איתו מתמודדת הקבוצה, ונערך מיפוי של הידע הקיים בנוגע לסוגיה (לרבות סימון של פערי הידע). הגדרת האתגר יכול להיעשות באמצעות מודל "האקתון לסייע בתרגום " שיתופי ולא תחרותי. כלומר, ריכוז מאמץ חשיבתי שמגייס אליו לזמן קצוב את כלל הגורמים הרלוונטיים ומייצר מגוון רחב של ההבנות שגובשו נקודות מבט על הגדרת הבעיה ומקורותיה ("בחדראיך הגענו לפה בכלל" לכלי ).# '''תכנון תהליך הלמידה''' –  בניית גאנט עבודה יישומי עבור הארגוןשיכלול את אבני הדרך המרכזיות שיש לדון בהם, ואת הדרכים לאיתור ידע להשלמת פערים (פגישות עם מומחים, השוואה למקרים אחרים, תצפיות וכו). # '''הובלת התהליך''' – רצף של מפגשים שיוקדשו לסוגיות הליבה במסגרתם ניצור המשגה של המגמות המשפיעות המרכזיות (בתוך הקהילה ובסביבה החיצונית), מיפוי של כלל האתגרים ונפתח אסטרטגיה ראשונית להתמודדות. גם בשלב זה ניתן לשלב "האקתון" במסגרתו ינסו המשתתפים בתהליך ינסו לייצר שיטת עבודה/תוצר שמתכתב המתכתב עם תהליך הלמידה כדי להעריך באיזה מידה ה[[אסטרטגיה]] שגובשה שנעשה "בחדר", וניתן יהיה ולהעריך עד כמה האסטרטגיה המתגבשת ישימה ומחוללת פעולה אחרת בארגוןורלוונטית לארגון ולטייב אותה בהתאם. לאחר החיכוך עם המציאות ניתן יהיה להמשיך לדייק את האסטרטגיה הארגונית# '''כינוס התובנות''' –  ניסוח התובנות שיפותחו בתהליך הלמידה לתוצר שיאפשר יישום מהיר ומוצלח.
==לקריאה נוספת==
11

עריכות

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/11156"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.