תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
==<big>אודות המיזם</big>==
===מי קהל היעד שלכם?===
'''השותפים הטבעיים''' שלנו הם מנהלים עם [[חשיבה מערכתית|הבנה מערכתית]] וחשיבה אסטרטגית בתוך הקשר פעולה קונקרטי, שמבינים את גודל האתגרים שניצבים כיום בפני ארגונים וחברות מול סביבה פנים-ארגונית וחוץ-ארגונית שמשתנה באופן רדיקלי. יחד עם שותפים אלו אנו מתכננים את תהליכי ההתערבות הרלוונטיים לארגון שלהם. <br />
'''סביבת העבודה''' שלנו שלנו היא ארגונים בינוניים עד גדולים, בהם למרכיב האנושי קיימת חשיבות מכרעת. <br />
'''קהל היעד''' שלנו בתוך ארגונים אלו הוא על פי רוב [[דרג ביניים|דרג מנהלי הביניים]], אשר נושא על גבו את המתח שבין אסטרטגיה לבין המימוש, ובפועל שוזר את הארגון להיות [[קהילת פרקטיקה]] (comunity of practice) אחת.
===אז במה אתם שונים מיועצים ארגוניים?===
אנחנו מאמינים שארגון בריא הוא כזה המושתת על עשיה משמעותית של העוסקים במלאכה. לכן, אנחנו לא מתעסקים ביישוב סכסוכים וטיפוח מערכות היחסים בתוך הארגון, שהם כמעט תמיד סמפטום סימפטום לבעיה בתהליכי העבודה, ולא (רק) בעיה פרסונאלית כזו או אחרת. מבחינתנו, התסכולים הקיימים הם נייר לקמוס להתחלת המסע לגילוי האתגרים המעשיים החבויים, כדי לאפשר פריצה של דפוסי פעולה מגבילים, ויצירה של שינוי חיובי בריא. הדרך שלנו לעשות את זה, היא לצלול לתוך ה[[פרקסיס]], קרי - לתוך ליבת העשייה של הארגון, ולמצוא שם את [[הסוד הארגוני]], ואת האפשרות לפיתוח ושינוי מתוך הידע והכלים הקיימים.
===אבל אין לכם מומחיות בכל התחומים של הגופים שאתם עובדים איתם!===
נכון. אין לנו ידע ומומחיות כאלו, אבל יש לנו מומחיות בניהול תהליכי הלמידה וחילוץ [[בינה|הידע המעשי]] הרלוונטי לתהליך. הידע הזה, שמצוי אצל המשתתפים הוא זה שמניע את הסדנאות ותהליכי היעוץ שלנו, וממנו נוצרת גם הפריצה לכיוונים חדשים.
===מה הגישה שלכם לאי-וודאות?===
[[אי -וודאות]] הוא מושג רחב שמתאר סוגיות שונות שעומדות בפני ארגונים. אנו מבחינים בייחוד בין אי-וודאות שמקורה ב[[ענן|העדר הבנה]] על המתרחש, לבין אי-וודאות שמקורה ב[[ערפל|העדר ידע מעשי]] אודות האופן שבו ראוי להתמודד עם מציאות משתנה.
הניסיון שלנו קיים מכנה משותף משמעותי בין ארגוני מערכת הביטחון לבין ארגוני משרד הרווחה - אלו גם אלו נאלצים לעבוד בתנאי אי-וודאות גבוה, בעלי השלכות מידיות ולעתים אף חמורות במשמעויותיהן. כאשר אנשים נאלצים להגיב במצבים אלו, הם חוזרים למצפן פנימי שמבוסס על ניסיון מעשי ועל אמונות וערכים.
===למה קוד פתוח?===
התפיסה הקלאסית של חברות היעוץ דיברה על מקצוענות שעושה את העבודה מאחורי הקלעים, ומעבירה ללקוח מוצר מוגמר שאותו הוא צריך לממש. המוצר המוגמר הזה, מבריק ככל שיהיה, מעקר את יכולות החברה להתחדש, בכך שהוא מסרס את יכולתה לפתח אסטרטגיה ולמידה באופן עצמאי. בצורה זו, כל הדרג הניהולי של החברה הופך לתפעולי בלבד. את הגישה הזו אנו מכנסים יעוץ בקוד סגור. כמו רוב מוצרי התוכנה של שנות ה-90, הקוד הסגור עובד ונסגר כך שלא ניתן להעתיקו או לשנותו לפי הצורך. התנופה של הקוד הפתוח, שהחלה כתנועה של שיתופי פעולה לא מאורגנים בתחום התוכנה (למשל - [[wiki:פיירפוקס|פיירפוקס]], [[wiki:לינוקס|לינוקס]], [[wiki:מדיה-ויקי|מדיה-ויקי]] ועוד רבים אחרים) הובילה להצטרפות של חברות גדולות, ובראשן גוגל, לפיתוח תוכנות (למשל - [[wiki:גוגל כרום|גוגל כרום]]) ומערכות הפעלה ([[wiki:אנדרואיד (מערכת הפעלה)|אנדרואיד]]) פתוחות. לדידן, לא הקוד הוא המוצר שלהן, אלא היכולת לעצב את ה[[אקוסיסטם]] הטכנולוגי שכולנו שותפים בו. תוכנות הקוד הפתוח מאפשרות לכל אחד להכנס לנבכי התוכנה, ללמוד, להוסיף ולשנות לפי הבנתו, ולתרום לפרויקט הקהילתי בחזרה. בשל כך הן זוכות לאורך זמן לשיפורים רבים ולסביבה רחבה של פיתוחי משנה זולים.
אנו מאמינים שמהפכה דומה נדרשת גם בתחום הפיתוח הארגוני. הצורך של חברות למול מהירות השינוי הגוברת היא לא אסטרטגיה מבריקה וסטטית, אלא שדרוג של יכולת הלמידה הארגונית. היכולת הזו כבר מצוייה מצויה בארגון אבל צריך להעצים אותה ולתת לה כלים ושפה. בהתערבויות שלנו, אנו מנחילים את הכלים והשפה להמשך התהליך בעתיד, מתוך ההבנה שאנו יוצרים סביבה ניהולית שבתוכה יהיה לנו מקום גם בעתיד.
===מה המקורות שלכם?===
* '''[[חשיבה מערכתית| חשיבה וחדשנות מערכתית]]''' - אנו מנחילים עקרונות, תפיסות וכלים לחשיבה מעמיקה ברמה המערכתית. המקורות הם הכלים המתודולוגיים המערכתיים מבית היוצר של [[צבי לניר]], מייסד חברת [http://www.praxis.co.il/index.htm פרקסיס] ו-[http://www.reut-institute.org מכון ראות]; החשיבה הצבאית המערכתית אליה נחשפנו בשירות הצבאי ובעיסוק בשאלות ביטחון נרחבות; ותיאוריות מעולם ה[[מערכת סבוכה|מערכות הסבוכות]] וה[[כאוס|כאוטיות]]. מתוך המקורות הללו אנו עוסקים בניהול בתנאי [[אי וודאות]] ובעיצוב אסטרטגיה בעולם מורכב.

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/1987"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.