תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
נהוג להבחין בין חדשנות תוספתית הממשיכה ומשפרת את הקיים, לבין חדשנות פורצת דרך שמחוללת שינוי מהותי ועל כן מאיימת על ה[[פרדיגמה]] הקיימת
</includeonly><noinclude>
בספרות אודות [[חדשנות]] נהוג להבחין בין חדשנות תוספתית(incremental), קרי - חדשנות שממשיכה ומשפרת את הקיים, לבין חדשנות פורצת דרך (disruptive / radical / breakthrough innovation) שמחוללת שינוי מהותי ועל כן לא פעם מאיימת על הקיים. למעשה, חדשנות פורצת דרך היא כזו המאיימת על [[פרדיגמה]] קיימת ולכן קשה כל כך לקיימה לאורך זמן בארגונים.
לאור עליית הפופולאריות של העיסוק בחדשנות, נדחקת החדשנות התוספתית בפני זו פורצת הדרך. הדימוי הרווח של חדשנות ככנועה מהירה בעלת קצב מואץ מתאים לייצור ערך מיידי אבל לרוב לא מחולל מציאות מערכתית של חדשנות פורצת דרך. קוצר הזמן והמחשבה לא מאפשרים את המרחב לשבירה של פרדיגמות קיימות ונתקע בגבולות הדמיון של המוצר והלקוח הנתון.
{{דוגמא|תוכן=גוף מסחרי גדול הטמיע מערכת לניהול החדשנות בארגון. העובדים מתוגמלים על העלאת רעיונות דרך המערכת הממוחשבת במגבילה מאוד את מספר המילים שניתן להכניס בכל רעיון. אלפי הרעיונות המועלים נבררים על ידי מחלקה ייעודית, והטובים שבהם מוצגים להנהלה, אשר מחליטה אם ראוי להשקיע בהמשך פיתוח הרעיון. המערכת, לטענת המנהלים, כבר הפיקה כמה וכמה פנינים, אך כל הדוגמאות הן מעולם ההתייעלות. כמובן, שאי אפשר להציג במערכת הזו רעיון שחורג מגבולות המבנה הקיים מאחר ורוב הסיכויים שהוא יידחה - רעיון מן הסוג הזה הם לרוב מופשטים (כך שלא ניתן לנסחם ב-140 תווים), קשים לעיכול, ולא מובנים בתחילה. על כן המערכת מחוללת חדשנות אינקרמנטלית בארגון אך עלולה לחסום את החדשנות פורצת הדרך הנדרשת כדי [[הסתגלות|להסתגל]] למציאות המשתנה.}}  
==לקריאה נוספת==
* [http://www.forbes.com/2007/10/04/book-excerpt-innovation-oped-books-cx_jka_1005innovation.html Innovation Nation] - מובאה מתוך ספרו של [[wikipedia:John Kao|ג'ון קאו]].

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/4012"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.