תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,123 בתים ,  13:02, 20 בפברואר 2015
אין תקציר עריכה
== שילוביות כמצרך יקר ערך ==
למרות הנכסים המשמעותיים שהשילוביות מפיקה עבור המערכת, מערכות נוטות להמנע מפיתוח יכולות אלו בשגרה. ברקע לכך, ההיבטים הבאים הסותרים לרוב את אופן הניהול הקלאסי:* '''פיתוח שילוביות מצריכה אינטימיות''' בין גורמים החולקים אינטרסים ונקודות מבט שונות. * '''שילוביות מצריכה השקעת זמן בבירור תפיסתי''' - מאחר והשילוביות איננה רק מיצוי של היכולות הקיימות אלא היתוך לכדי יכולת סינרגית חדשה, מדובר ביצירה הדורשת זמן עבודה ניכר בבירור רעיוני. * מרחב הלמעשה, קיימת בכך סתירה עמוקה לצורת הפעולה הארגונית הקלאסית החותרת למימוש יעילות מירבית גם על פני האפקטיביות. עם זאת, כדי להגיע ל[[עיצוב המערכה|עיצוב]] הוא שילובי אסטרטגי רלוונטי יש הכרח ליצור תהליכי שילוביים, על מנת לקדם [[אפקט]] שהינו רחב מזה שכל אחד מן הגורמים יכול להניע לבדו.
==שילוביות במערכת פתוחה==
השילוביות נדרשת במיוחד כאשר פועלים במרחב שבו לא ניתן להגיע לתיאום ולשיתוף בכפיה מלמעלה ([[מערכת פתוחה]]). זאת, בשל היעדר תמונה מלאה (כמו במציאות של ערפל קרב) או במרחב חברתי או רשתי שבו לא קיים גורם מנהל ומארגן. במצבים אלו, המאפיינים תנועות חברתיות ומציאות של משרדי ממשלה וחברות רבות, נדרשת יצירה של דרך פעולה והבנה משותפת הנוצרת מהיתוך של הגישות השונות. רק הבנה זו מאפשרת בתורה את ה[[רתימת שותפים|רתימה]] של הגורמים לפעולה המשותפת. השיח שמחלץ את ההבנה המשותפת מתוך הפעולה הוא המרחב שבו נוצרת השילוביות.
{{ציטושמאל|Jointness is an intellectual activity that people do, interoperability is about what equipment does|Admiral H. Gehman}}
ההבנות של [[צבי לניר|לניר]] ו[[שמעון נוה|נווה]] אודות אופן הפעולה של מערכות, מציגות את השילוביות כפעולה המתייחסת בראש ובראשונה לקוגניציה הארגונית המשותפת ([[הבנה משותפת]]). השילוביות, כביטוי העיקרי של שיתוף פעולה ברמה המערכתית, מחייבת [[פיתוח ידע|תהליכי למידה]] משותפים ליצירת ההבנה המשותפת בקרב הדרגים במערכות השונות.
 
{{:טבלת שילוביות}}
==חומרי דואלוג אודות שילוביות==
* [[בלוג:תגיות/שילוביות/|חומרים בבלוג דואלוג בנושא שילוביות]]

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/6384"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.