תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 380 בתים ,  01:32, 30 בנובמבר 2018
אין תקציר עריכה
לימים, [[wikipedia:John Doerr|ג'ון דואר (Doerr)]] שפרש מאינטל כדי לפעול במסגרת קרן ה-VC קליינר פרקינס והטמיע את הגישה בחברת גוגל בראשית ימיה ובחברות וארגונים נוספים שליווה. בשל ההטייה הברורה של הגישה להאצת הישגיות בחברות טכנולוגיות, ובשל יכולת הפעולה שלה במעגלי תכנון קצרים המתאימים לפעולה ב[https://openfox.co.il/פיתוח-תוכנה-אגילי/ גישת הפיתוח האג'ילי], הפכה הגישה לפופולרית מאוד בקרב חברות הזנק וחברות טכנולוגיות מובילות.
<div style="max-width:854px"><div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><embedit><iframe src="https://embed.ted.com/talks/lang/he/john_doerr_why_the_secret_to_success_is_setting_the_right_goals" width="854" height="480" style="position:absolute;left:0;top:0;width:100%;height:100%" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen></iframe></embedit></div></div>
== הבחנה מגישת ה-MBO ==
יש דמיון אך גם שוני רב בין גישת ה-OKRs לגישה של ניהול מבוסס יעדים (MBO) שנדונה החל משנות ה-50 של המאה הקודמת, תחילה בכתיבתו של פיטר דרוקר. ה-OKRs הם בראש ובראשונה כלי להאצת הביצועים (performance) והביצוע (execution) ולא מבנה כוללני לכל עבודה הארגון (MBO). תכלית ה-OKRs הם לוודא שמה שאנחנו הכי רוצים שיקרה אכן קורה, ולעזור לנו לתקן את המסלול במקרה שזה לא קורה. בספר ''Measure What Matters'' מוצגת הטבלה המשווה הבאה (עם הרחבות מקומיות):

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/8632"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.