תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
==ארגונים לנוכח אי וודאות==
[[הסוד הארגוני]] מושתת בין השאר על היציבות של [[פרדיגמה|תפיסת העולם]] הארגונית. לכן הסדיקה של החשיבה המשותפת קשה לארגונים מאוד והם מתחמקים ממנה ככל יכולתם. לארגונים יש מגוון כלים להדחקת אי הוודאות:
 * היצמדות עיקשת להחלטות עבר מחייבות.* תהליכי למידה (ועדות/מחקרים/יעוץ חיצוני) אינסופיים עד ל'התבהרות התמונה'. * הסמכת גורם ספיציפי להתמודדות עם השאלה, ופתירת שאר הגורמים מהתמודדות עמה.
עם זאת, לא פעם ארגונים מצויים למול אי וודאות שלא ניתן להתעלם או להעלם ממנה. ניהוג בעייתי בשעה כזו עשוי להביא את הארגון לקפאון או ל[[אנומיה]], שיתבטאו בעזיבה מוגברת של [[ההון האנושי]], בסטגנציה ואף בקריסה.
==ההזדמנות שבאי הוודאות==
מצבים של אי וודאות הם לרוב [[מערכת|מערכתיים]]. המשמעות של מובן זה היא שהמצב נוגע לארגונים רבים במערכת, ואף לגופים יריבים. על כן, ההזדמנות במצבי אי וודאות משמעותית ביותר ביחס ליכולת ליצור עמדת הובלה מתמשכת לעתיד. היכולת לתת מענה ייחודי וחדש אפשר לגוף המוביל ליצור לעצמו פוזיציה מובילה לאורך זמן. הקושי הרב נובע מכך שלרוב הכוחות שיודעים לייצר את המענים הללו הם גופי השוליים ואילו הגופים הממוסדים מתקשים לנסות, לטעות, לשלם את מחירי הטעויות הרבות הנדרשות בדרך ליצירת מענים חדשים, ולבסוף ליצור את הידע והפתרונות הנדרשים.  
לשם כך ראוי להבין את מאפייני אי הוודאות, את העוצמות שלנו ביחס למצב אי הוודאות הקיים, ואת מאמץ ה[[למידה ארגונית|למידה]] שלנו שבאמצעותו ה[[ערפל]] יהפוך לאסטרטגיית פעולה נרחבת.
<htmltag tagname="iframe" src="/video/אסטרטגיה-בעולם-כאוטי" width="700" height="390" frameborder="0" allowfullscreen=""></htmltag>
<center>אסטרטגיה בעולם כאוטי- הרצאה בכנס [http://beyond-swot.doalog.co/ מעבר ל-SWOT]</center> == כיצד להחלץ מאי-וודאות ==[[קובץ:מטריצת DLG HE simple.svg|שמאל|לא ממוסגר]]אנו ממליצים להיעזר במודל של ה-[[Sense Matrix]] כדי להבין את הפעולות הנדרשות לטובת הנעת תהליך של הסתגלות ושינוי למול אי-וודאות ואת סדר ההוצאה שלהן לפועל. המטריצה מסמנת את הפעולות השונות שארגונים מקדמים כדי לייצר בהירות במציאות לא ברורה.  * [[עיצוב]] - תהליך של חשיבה וגיבוש אסטרטגיה הכולל בירור של הסביבה המשתנה, ושל היעדים האסטרטגיים. * [[תכנון]] - הגדרת יעדים ודרכי ההגעה אליהן. * [[התנסות]] - יצירת תהליכים אופרטיביים שיאפשרו לגשש ולהבין טוב יותר את היכולות שלנו ואת המציאות. * [[בקרה]] - שימוש בדאטה כדי להבין היכן אנחנו ניצבים, ולבחון באופן ביקורתי את התהליכים שלנו.  <br />==לקריאה נוספת == * מודל [[מסגרת קינפין]] לסיווג מרחבי אי הוודאות* [[ענן]] ו[[ערפל]]* [[blog:תגיות/אי-וודאות/|פוסטים בנושא אי-וודאות]] ב[[בלוג|בלוג דואלוג]] * [[ברבור שחור]] ו[[הפתעה בסיסית]] * [[קבלת החלטות|קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות ומורכבות]] * [[VUCA]]* מודל [[Disruption Forces]] המציג 10 כוחות המייצרים שיבוש במאה ה-21
==קישורים חיצוניים==
 * [http://www.haaretz.co.il/literature/1.1155347 ביקורת באתר הארץ לספר '''עידן הלא יעלה על הדעת''']''', '''מאת ג'ושוע קופר-ראמו. * [http://www.nir.se/en/wp-content/uploads/2013/11/Management-in-Complex-Environments-Questions-for-Leaders.pdf Management in Complex Environments: Questions for Leaders]{{PDF}} - ספר שנכתב על ידי האגודה השוודית לתעשיה
{{ניהול}}
[[קטגוריה:מושגים]]

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/9455"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.