תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ
החלפת טקסט – "פוטנציאל" ב־"פוטנציאל"
|תוכן = <big>'''האתגר המרכזי של הרשות המקומית נוגע לאחריותה לעיצוב המרחב הרב-מגזרי שתחת אחריותה על אינספור יחסי-הגומלין המתקיימים בו.''' אלא שהאחריות של הרשות גדולה ורחבה ממוטת השליטה הניהולית שלה. כך, לדוגמא, התוויית מדיניות בתחום החינוך, הכולל מגוון של מוסדות, קהלי יעד ובעלי עניין מצריך מבט מקיף, חיכוך עם הגורמים הפועלים, ויכולת ניהול בסביבה מורכבת.
העומס הקוגניטיבי שכרוך בכך, מייצר תחושה של [[כאוס]]. תחושה זו מייצרת מתח רב במערכת וגורמת לנסיגה למרחב הידוע והמוכר. אך ההימצאות בצומת האמורה היא גם ההזדמנות הגדולה של הרשויות המקומיות - הפוטנציאל ה[[פוטנציאל]] ליצירת ראיה מערכתית ולהובלת תהליכים משמעותיים במרחב האחריות. כדי לעשות זאת, יש לפתח גישה ניהולית ייחודית לכל רשות המבוסס על האחריות להנהיג במרחב העירוני.
אנו מציעים סיוע במיפוי, הגדרה וליווי של מימוש האחריות ומנהיגות של הרשות באמצעות מאמצים ממוקדים לשיפור השירות לאזרח. השירות המוצע מספק את הנדבכים הבאים:
==אז מה עושים?==
הרשות המקומית מצויה בצומת של הרבה מאוד גורמים. עובדה זו יכולה להסב בלבול, הצפה בגירויים ובמידע וליצור עומס ניהולי. כדי להתמודד עם עומס זה, נוטים מנהלים ועובדים 'לסגור מדפים', [[מרחב ההכחשה|להתכחש למהות האתגרים]], ולהתכנס לעבודה על פי נהלים סגורים. העומס הקוגניטיבי מייצר תחושה של [[כאוס]] ועל כן תחושה זו מצריכה נסיגה למרחב [[פשוט|הידוע]] והמוכר.
אך '''ההימצאות בצומת האמורה היא גם ההזדמנות הגדולה של הרשויות המקומיות''' - המיצוב המבני מאפשר את הפוטנציאל ה[[פוטנציאל]] ליצירת [[חשיבה מערכתית|ראיה מערכתית]] ולהובלת תהליכים משמעותיים במרחב האחריות. כדי להגיע לפוזיציה זו, יש לפתח גישה ניהולית ייחודית לרשות המקומית, המבוססת על המיקום המבני של הרשות כגשר וצומת, ועל האחריות [[מנהיגות באקוסיסטם|להנהיג]] ב[[אקוסיסטם]].
===גיבוש מנהיגות ברשות המקומית===
====אינטראקציה עם השטח וחיכוך====

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/8691"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.