==בעיות רווחות בפיתוח אסטרטגיה==
*'''אסטרטגיה המייצרת המנעות מ[[בינה|הידע המעשי]] של הארגון''' - לעתים רבות הגישה האסטרטגית מייצרת הפרדה לא בריאה בין תכנון ויישום מאחר והאסטרטגיה היא בהגדרתה מילולית ותיאורטית. גם החתירה למדדים כמותיים, שלכאורה פותרת את הבעיה הזו, היא בעצמה תיאורטיזציה של מצב עניינים רצוי, והיא פועלת [[מלמעלה למטה]]. במצב זה, האיכויות הייחודיות של העשייה אינן מוכלות בתווך האסטרטגי ונוצרת אי-הלימה בין השיח האסטרטגי לבין מציאות העשיה. חוסר ההלימה הזה, הוא מקור לתסכולים ולהצבת יעדים לא ריאליים שאינם מקדמים את הארגון.
<htmltag tagname="iframe" width="250" height="180" src="//www.youtube.com/embed/U6DE93esEug?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen style="float:left"></htmltag>
* '''אסטרטגיה מקבעת המונעת [[הסתגלות]]''' - תכנית אסטרטגית עשויה להיות מודל של 'כזה וראה וקדש' המקשה על למידה מן המציאות והתאמת המערכת אליה.
* '''אסטרטגיה ככלי להשלטת מרות בידי ההנהלה''' - בהמשך לנקודה הקודמת, ההנהלה אשר לעתים חשה נחיתות מסויימת מול העובדים מאחר ואיננה מצויה ב[[חיכוך]] יומיומי עם השטח, משתמשת בכוחה לעצב את האסטרטגיה ככלי להדרת העובדים משיחה ודיון על מטרות ויעדי הארגון. בשלב הבא, האסטרטגיה מסייעת לארגון לכפות תהליכים על העובדים תחת אצטלה של תכנון מושכל.
* '''תכנון אסטרטגי על פני חשיבה אסטרטגית''' - בעשורים האחרונים עולה בעולם המחקר הארגוני והאסטרטגי קול המבקר את מושג התכנון האסטרטגי במצבו הנוכחי מאחר והוא מוביל לאבדן היכולת לחולל [[חשיבה אסטרטגית]] שהינה קריטית ליכולת לשמר [[רלוונטיות]] לאורך זמן. בנוסף, עולה ביקורת על ההפקעה של התכנון האסטרטגי משגרת היומיום בארגונים באופן שמעלה את עלויות התכנון ומקשה עליו בפועל מאחר שאלו שאינם מצויים ביומיום הארגוני נעדרים את ה[[בינה|ידע המעשי]] הנדרש לתכנון.
[[File:Strategic-Planning-Cycle.png|thumb|מעגל תכנון אסטרטגי - במוקד הביקורת של מינצברג. לקריאה נוספת: [[חשיבה אסטרטגית]]|300px]]
==עשייה אסטרטגית: גישת דואלוג לאסטרטגיה==
אנו בדואלוג מאמינים בידע הייחודי שמצוי בעשיה הקיימת בארגון ומחלצים את ה[[בינה]] המעשית כך שניתן להפיק ממנה ידע אסטרטגי רלוונטי וחוזר חלילה. התהליך הזה, שתואר על ידי חפץ ולינסקי כמעבר בין [[המרפסת ורחבת הריקודים]] נדרש כדי לגבש אסטרטגיה רלוונטית.