תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
'''קהל היעד''' שלנו בתוך ארגונים אלו הוא על פי רוב [[דרג ביניים|דרג מנהלי הביניים]], אשר נושא על גבו את המתח שבין אסטרטגיה לבין המימוש, ובפועל שוזר את הארגון להיות [[קהילת פרקטיקה]] (comunity of practice) אחת.
===למה אני צריך את זה?===
השינוי בסביבה הפנים-ארגונית, בסביבה הכלכלית, במרחב הטכנולוגי ובסביבה הגלובאלית משנים את משמעות מושג הניהול. צורת הניהול הנלמדת בחוגים למנהל עסקים, ואפילו הידע הניהולי הנרכש מניסיון, חסרים רכיבים קריטיים להנהגת ארגונים למול עומק השינויים הללו. במציאות שכזו, לא די ליזום, לתכנן ולהוציא לפועל בצורה מיטבית. במציאות כזו נדרשת גישה הארגונית כוללת המביאה למיצוי של פוטנציאל החדשנות הארגוני. לשינוי הזה אנו קוראים - המעבר מניהול למנהיגות - ממורכב לסבוך, והוא קשור בתנועה מבעיות מורכבות לבעיות [[סבוך|סבוכות]] ו[[כאוס|כאוטיות]]. לא מספיק לדעת לעשותאנו בדואלוג מספקים מסגרת וכלים להתמודדות עם בעיות אלו, ולנהל באופן מאורגןוהעצמת הנהלת הארגון כך שתוכל ל[[אתגר הסתגלותי|אתגרים ההסתגלותיים]] בפניהם היא ניצבת.
===כיצד אתם יכולים לעזור לארגון שלי?===
אנו מתמקדים בחמישה היבטים שמשלימים יחד את יכולת ההסתגלות הארגונית:* '''פריצה של תקיעות''' - גילוי [[נקודות העיוורון]] של הארגון ופתיחת כיווני התחדשות. <br />* '''מאסטרטגיה למעשה''' - פיתוח [[בינה|ידע מעשי]] להובלת ערכים ותכניות אסטרטגיות. <br />* '''ממעשה לאסטרטגיה''' - חילוץ הידע הקיים בארגון כדי לתרום למאמץ הפיתוח האסטרטגי.<br />* '''העצמת מנהלים''' להתמודדות עם אתגרי עומק.<br />* '''מפת דרכים לניווט במצבי אי-הוודאות''' - שיפור ההלימה בין האתגרים שהארגון מצוי בהם והמענים הקיימים, תוך סיווג לרמות שונות של אי-וודאות, ופיתוח כלים להתמודדות עמם.
===איך זה ישפיע על הארגון שלי?===
האפקט של התערבות דואלוגית מוצלחת בארגון יוביל להעצמת ההיבטים הבאים:* '''יזמותמעורבות'''- הדרג הניהולי בארגון יביא לתוך הארגון את המעורבות והאמירה האישית שלו באופן שיספק השראה לכלל הסביבה הארגונית. * '''תפוקות[[רלוונטיות]]'''- דיוק של מושגים חדשים למול אתגרים חדשים, יאפשר לארגון לפעול באופן מותאם ורלוונטי לסביבתו. תחושת הרלוונטיות תחלחל בתוך הארגון ותעצים את המוטיבציה והחדשנות, ומחוצה לארגון באופן שיחזק את המיתוג שלו. * '''מעורבות[[מוטיבציה]]'''- כאשר מתקיימת הלימה בין האתגרים לבין הכלים הקיימים בידי הארגון, המוטיבציה של העובדים בארגון עולה באופן משמעותי. * '''[[רלוונטיות]]חדשנות'''- המעורבות שלנו יוצרת חדשנות מעשית בתחומי הליבה הניהולית, ומזינה מעגלי חדשנות נוספים בארגון, בשאלת הניהוג האסטרטגי והאופרטיבי. החדשנות הזו מחלחלת לכלל רובדי הארגון ומחוללת בתורה הצלחות ארגוניות נוספות. * '''תפוקות''' - כל האמור מגביר את תפוקות הארגון בתהליך המתרחש [[מוטיבציהמלמטה למעלה]]'''. * '''חדשנותיזמות'''- הדרג הניהולי בארגון מוביל יוזמות רלוונטיות למול ההזדמנויות החדשות, ומפתח כלים חדשים למיצוי הזדמנויות אלו לרווחת הארגון.
===אז מה אתם מספקים בעצם?===
אנחנו אוהבים לומר שאנחנו מספקים רלוונטיות וחדשנות בתוך תהליכי העבודה. הדרך שלנו לעשות את זה הם בהתערבויות מסוגים שונים - החל בסדנאות של כמה שעות שתכליתן עיצוב כיווני התחדשות ראשוניים והקניית כלים בסיסיים, וכלה בסדנאות מתמשכות (מופע חודשי למשל) שתכליתן עיצוב ממושך של תהליך התחדשות ושינוי.
===האם אתם חברת ייעוץ?===
אנחנו מתעסקים בעיקר בפיתוח יכולות הלמידה וההסתגלות של הארגון סביב אתגרי העשייה היומיומיים ובצוק העתים תוך הקניית הכלים להמשך עיצוב האסטרטגיה בעתיד. למעשה, זה די שונה מהרעיון הקלאסי של חברות הייעוץ שיש להן מומחיות בלמידה של מגמות מחוץ לארגון (בכלכלה, בטכנולוגיה וכיוב'), בעיצוב תהליכי התייעלות פנים ארגוניים, ובעיצוב אסטרטגיה לפי דרישת לקוח. במלים אחרות - הכח שלנו הוא לא בכך שנהיה "הכי חכמים בחדר" אלא בהקניית כלים ובעיצוב סביבת עבודה בעזרתם הידע המעשי של הארגון הקיים והפוטנציאלי יסייע להמשך הפיתוח של הארגון.
 
===אז במה אתם שונים מיועצים ארגוניים?===
אנחנו מאמינים שארגון בריא הוא כזה המושתת על עשיה משמעותית של העוסקים במלאכה. לכן, אנחנו לא מתעסקים ביישוב סכסוכים וטיפוח מערכות היחסים בתוך הארגון, שהם כמעט תמיד סימפטום לבעיה בתהליכי העבודה, ולא (רק) בעיה פרסונאלית כזו או אחרת. מבחינתנו, התסכולים הקיימים הם נייר לקמוס להתחלת המסע לגילוי האתגרים המעשיים החבויים, כדי לאפשר פריצה של דפוסי פעולה מגבילים, ויצירה של שינוי חיובי בריא. הדרך שלנו לעשות את זה, היא לצלול לתוך ה[[פרקסיס]], קרי - לתוך ליבת העשייה של הארגון, ולמצוא שם את [[הסוד הארגוני]], ואת האפשרות לפיתוח ושינוי מתוך הידע והכלים הקיימים.

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/2036"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.