תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 6 בתים ,  01:34, 11 במרץ 2014
ניתן לסווג את הכשלים הרווחים בעיצוב החזון הארגוני לשלושה אשכולות בסדר חשיבות יורד: כשלים במהות ותוכן החזון, אלו הנוגעים לתהליך יצירת החזון ואלו הנוגעים לאופן הניסוח של החזון.
====מהות ותוכן החזון====
:* '''חזון ארצי מדי''' - חזון שאיננו מעורר השראה נרחבת (למשל - חזון המבוסס על מדדים כמותיים למדידת הצלחה) איננו יכול לממש את שתי הפונקציות של החזון (רתימה והנעה). :* '''חזון מופלג מדי ללא מוכנות ממשית לפעול לקידומו''' - חזון יומרני שאין מאחוריו מוכנות אמיתית ללכת למסע מימוש מוביל לפיחות מיידי בחשיבות שמייחס הארגון ועובדיו לחזון.
====תהליך עיצוב החזון====
:* '''כפיית חזון [[מלמעלה למטה]]''' - חזון הנכפה על ידי הנהלת הארגון עשוי שלא לשמש ככח מניע עבור עובדי הארגון, בייחוד כאשר הכריזמה של ההנהלה מועטה בעיני העובדים. :* '''יצירת חזון באופן המתעלם מן [[הקיים]] בארגון''' - החזון איננו מביא לידי ביטוי את עושר ה[[בינה]] בארגון, ובשל כך נוטה להדחות על ידי אלו הפועלים, או להתקבל ככלי ריק ונטול משמעות.
====ניסוח החזון====
:* '''ניסוחי חזון מדוייקים מדי''' - ניסוחי חזון מדוייקים נוטים להעיד על היבטים איזוטריים שאינם יכולים להפוך לנחלת הכלל הארגוני. אלו נוטים לא פעם להפוך למבחני סוציאליזציה ודקלום של העובדים במקום להוות כח מניע. :* ניסוחי חזון בלתי מובנים - חזון שהינו עמום או מורכב מדי איננו יכול לרתום את כלל הגורמים הרלווטיים למטרה.  
==כיצד מחוללים חזון?==
אף שהחזון חייב להגיע מתוך [[חילוץ]] של הידע המעשי הקיים, מתקיימת קפיצה ([[מסגור מחדש]]) בין הניתוח והחילוץ לבין החזון. תהליך החילוץ מספק את הלגיטימציה הארגונית לחזון המתגבש, אך קפיצת אמונה היא זו המספקת את ההשראה הנדרשת. הפשטות והעמימות של החזון אמורות לסייע בהטמעתו לאורך זמן. עם זאת, ההטמעה החשובה ביותר של החזון נובעת מפעולות ממשיות ההופכות אותו מגלוי ומדוקלם לסמוי ומניע בפועל.

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/3100"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.