תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 772 בתים ,  17:16, 28 בספטמבר 2018
אין תקציר עריכה
[[category:תכנון]]
'''OKRs''' הם ראשי תיבות של '''Objectives and Key Results,''' יעדים והישגי מפתח, גישה המבקשת להעצים את הפרודוקטיביות של ארגונים, בייחוד ארגונים הממוקדים בפיתוח על ידי חיבור מתמיד בין יעדים [[אסטרטגיה|אסטרטגיים]] והישגי מפתח מדידים. הגישה מהווה תשתית לניהול תהליכים פנימיים במספר רב של חברות טכנולוגיות, בתוכן גוגל, לינקדאין וחברות סטרט-אפ רבות.  == מה הם יעדים והישגי מפתח ==ה-objective, היעד, הוא ה"מה". מטרה אסטרטגית שהיא מרחיקת לכת ופעמים רבות לא מדידה, שהיא כיוון הפעולה של גוף מסויים לזמן מוגדר. ה-key results הם הישגי מפתח, ה"איך", קרי – [[תפוקות ]] שהמימוש שלהן יממש היבטים עיקריים ביעדיוביל להשלמת היעד, או להשלמת נדבכים מרכזיים בו.
=== טבלת OKR ===
יש המציגים את ה-OKR כטבלה, כך שהחיבור בין היעד וההישגים המרכזיים שבו גלוי מאוד לעין:
{| class="wikitable" style="border: none; max-width: 450px; margin: auto;"
!'''יעד: תיאור איכותי של תוצאה של מאמץ ארגוני מרכזי, המושג על ידי:'''
# וכיוב'.
|}
 
== יתרונות השימוש ב-OKRs ==
בספר ''Measure What Matters'' של ג'ון דואר מתוארות התועלות המרכזיות משימוש בכלי ה-OKRs:
# '''מיקוד והתחייבות לתעדוף''' – ה-OKRs מחייבים קביעה מתמדת של מה שחשוב, והתחייבות ארגונית למימוש החשוב.
# '''התיישרות (alignment) וחיבור בין צוותים '''– השקיפות מאפשרת את ההתכווננות הארגונית המקווה, וחיבור בין צוותים נפרדים (מה שפחות מתומרץ ביישום של היררכיה תכנונית קלאסית)
# '''אחריותיות''' – ההתחייבות על KRs והדיון הקבוע במימוש של הקודמים והתכנון של הבאים מייצר אחריותיות, יכולת מדידה, והבנה של הדרגים הבכירים על יכולות הביצוע של הארגון שלהם.
# '''מתיחה [[חזון|חזונית]]''' – הצבת יעדים מרחיקי לכת, עם הישגי מפתח שמממשים אותם מאפשר לארגונים לנוע מעבר למובן מאליו, ולהשיג הישגים ארגוניים מרחיקי לכת.
== רקע היסטורי ==
|}
== ההיבטים המרכזיים בגישה וביישומה ==
בתמצות, החבילה המלאה של ה-OKRs טוענת כך:
* '''פחות זה יותר''' – ה-OKRs אינם פירוט של כל מה שקורה במערכת. הם מיקוד של התהליכים הקריטיים לפיתוח. ה-OKRs מצויים כל הזמן במתח שבין פשטות ופירוט. לרוב מדובר על מגבלה של בין 3-5 יעדים למחזור פעולה לכל גוף במערכת. הבחירה הזו מחייבת את הארגון ואת המחלקות המרכיבות אותו להכריע מה הכי חשוב. גם בגזרת הישגי המפתח חייב להיות צמצום, כך שכל יעד יקושר לעד 5 הישגי מפתח.
* '''מחייב התאמה לארגון''' – OKRs אינם פתרון קסם, וכל ארגון נדרש לפתח את הגישה שלו למימוש שלהם, וכן סבלנות רבה, כי ההפנמה של הערך של OKRs נוצרת על ידי לא מעט ניסוי וטעיה.
* '''מעגלי עבודה מותאמים''' – תפיסת התכנון המסורתית מתייחסת בראש ובראשונה למעגל השנה. הסיבה לכך היא חיבור בין מעגל התקצוב והמיסוי, לבין ההיגיון המנטלי שלנו שרואה שנה כיחידת יסוד בניהול (הטיה שהיא נושא לדיון אחר). אבל לגורמים שונים בארגון מעגלי עבודה בטווחים שונים. כשיוטיוב מנסים (ומצליחים) להגיע ליעד של מליארד שעות צפיה ביום, הם מציבים תיחום של שלוש שנים. מנגד, מחלקות ארגוניות שונות עובדות במבנים רבעוניים, חודשיים, וכיוב'. מעגל העבודה צריך להתאים לסוג העבודה.
* '''שפה משותפת ושקיפות''' – ה-OKRs אמורים להיות גלויים בתוך הארגון, כך שגורמים שונים יבינו במה אחרים ממוקדים כרגע. המימוש של OKRs מאפשר יישום של שפה ניהולית מאוד פשוטה, שמאפשרת פתיחות בין כל הרמות בארגוןוחתירה ל[[שילוביות]], ומניעת יצירת סביבות נפרדות ומבודלות מבחינת הטרמינולוגיה הניהולית. == יתרונות השימוש ב-OKRs ==בספר ''Measure What Matters'' מתוארות התועלות המרכזיות משימוש בכלי ה-OKRs:# '''מיקוד והתחייבות לתעדוף''' – ה-OKRs מחייבים קביעה מתמדת של מה שחשוב, והתחייבות ארגונית למימוש החשוב.# '''התיישרות (alignment) וחיבור בין צוותים '''– השקיפות מאפשרת את ההתכווננות הארגונית המקווה, וחיבור בין צוותים נפרדים (מה שפחות מתומרץ ביישום של היררכיה תכנונית קלאסית)# '''אחריותיות''' – ההתחייבות על KRs והדיון הקבוע במימוש של הקודמים והתכנון של הבאים מייצר אחריותיות, יכולת מדידה, והבנה של הדרגים הבכירים על יכולות הביצוע של הארגון שלהם.# '''מתיחה [[חזון|חזונית]]''' – הצבת יעדים מרחיקי לכת, עם הישגי מפתח שמממשים אותם מאפשר לארגונים לנוע מעבר למובן מאליו, ולהשיג הישגים ארגוניים מרחיקי לכת.
== הסבר על השימוש ב-OKRs בחברת גוגל==
* [[בלוג:what-matters|למדוד את מה שחשוב]] - ביקורת על הספר ''Measure What Matters'' באתר זה.
* John Doerr, ''Measure What Matters: How Google Bono and the Gates Foundation Rock the World with OKRs''
* [https://rework.withgoogle.com/guides/set-goals-with-okrs/steps/introduction/ הסבר על OKRs מתוך פורטל הידע] reWork re:Work של גוגל

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/8597"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.