תפריט ניווט

שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 1,044 בתים ,  23:44, 31 במרץ 2015
אין תקציר עריכה
החשיבה המערכתית מבינה כי ידע מהווה "פרוטוקול מגבש" שעל בסיסו מערכת מסוגלת לנוע באופן קוהרנטי. בניסוח אחר, ההבנות אודות הסביבה ואודות המערכת עצמה, מאפשרת לגורמי המערכת לפעול באופן מתואם וראוי. לכן, לא ניתן להכניס גופי ידע חיצוניים למערכת, מבלי שנעשה תהליך למידה פנימי אינטנסיבי על ידי מי שאמונים על קבלת ההחלטות בארגון.
=== התבססות על הידע בארגון ===
הייעוץ המערכתי מבקש לאפשר לארגון ללמוד ולמצות את הידע הקיים בקרב עובדיו, להנחיל יכולות פיתוח בכל דרגי הארגון, ולסייע לעצב תפיסות פעולה [[חדשנות|חדשניות]]. מיצוי הידע הקיים מסייע ביצירת כיוון אסטרטגי מבוסס וברור ובעל התכנות ברורה יותר, ומבלי לפגוע ביכולת לנוע מחוץ למערכת התפיסתית הקיימת.
בעוד שה[[ייעוץ אסטרטגי|ייעוץ הקלאסי]] מציג את היועץ כמי שבידיו מומחיות אותה הוא מוכר כמוצר לחברות ולארגונים. היועץ משאיר את הכלים המרכזיים שלו אצלו כדי לשמר את הייתרון התחרותי שלו, והוא מעביר מוצר לביצוע. לטענת [[דואלוג]]לפי גישת הייעוץ המערכתי, יעוץ מעין זה עובד בעולם המורכב (ה[[ניתן לידיעה]]), אך מתקשה מאוד לספק ערך בעולם ה[[סבוך]] שבו לכל מי שנוגע בתופעה [[תובנות]] ו[[היטלים]] רלוונטיים להבנתה. במציאות זו, הידע הקריטי מצוי אצל עובדי הארגון והשאלה החיונית היא איך ממצים את הידע הזה. היועץ בראיה זו איננו מומחה אלא [[ליווי תהליכי חשיבה אסטרטגיים|מלווה תהליכי למידה]].
=== תהליכים שיתופיים מאפשרים לארגון לנכס את השינוי ===
הייעוץ המערכתי נמצא כל העת בתווך שבין המערכת כלקוח, לבין העובדה שלא ניתן לנהל תהליך אסטרטגי בפורום רחב מדי (יש צורך באינטימיות ורציפות תהליכית). על כן, השאיפה בתהליכי ייעוץ מערכתיים היא להגיע לדרג האסטרטגי עם [[תובנות]] המבוססות על הידע היים בארגון, לגבש מתוך כך את ההבנה של ההנהלה, ולהכווין לאור זאת תהליך תכנון מחודש אותו מנהלים כלל העובדים באופן הפוגש את הארגון בכל רמות הפעולה.
==סכמת הייעוץ הדואלוגי==
ב[[דואלוג]] אנו מתבססים על תהליך בן שלושה שלבים, שחלקו בהשראה מגישתו של ד"ר [[צבי לניר]] מייסד חברת [http://praxis.co.il פרקסיס]. מטרת התהליך המשותף הינה ליצור בהירות ביחס לאתגרים העומדים לפתחו של הארגון ולאופן הפעולה המיטבי ביחס לאתגרים אלו. זאת, תוך פריצת נקודות העיוורון הקיימות ויצירת [[רעיון מארגן]] חדש ו[[רלוונטיות|רלוונטי]]. תהליך [[דואלוג:התערבות ארגונית|ההתערבות]] של דואלוג מתבסס על שלושה שלבים של פעילות -

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/מיוחד:השוואה_ניידת/6619"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.