הבדלים בין גרסאות בדף "אתגר הסתגלותי"

מאגר הידע של דואלוג: מאגר הידע המקיף בעברית בתחומי האסטרטגיה והחשיבה המערכתית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "אתגר הסתגלותי הוא הוא סוגיית עומק מערכתית, שנובעת מקונפליקט בין ערכי-יסוד של המערכת, בין ...")
 
שורה 9: שורה 9:
 
==לקריאה נוספת==
 
==לקריאה נוספת==
 
* [http://books.google.co.il/books?id=HvSdcZIsFn4C&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false Leadership Without Easy Answers] - Ronalnd Heifetz
 
* [http://books.google.co.il/books?id=HvSdcZIsFn4C&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false Leadership Without Easy Answers] - Ronalnd Heifetz
 +
* [http://d26e8pvoto2x3r.cloudfront.net/uploadimages/import/(file)1276609917.pdf מענה רלוונטי לאיום - בין אתגר טכני לאתגר הסתגלותי] - אלוף גרשון הכהן.

גרסה מ־14:41, 27 בנובמבר 2013

אתגר הסתגלותי הוא הוא סוגיית עומק מערכתית, שנובעת מקונפליקט בין ערכי-יסוד של המערכת, בין ערכים ותפיסות למטרות או בין מטרות ודפוסי התפקוד. השלכותיו של האתגר ההסתגלותי ניכרות בכל רבדי המערכת. ההתמודדות עם האתגר ההסתגלותי דורש פעולה של מנהיגות הסתגלותית המתבטאת במוכנות לפתח דרכי פעולה חדשות ומותאמות.

אתגר טכני ואתגר הסתגלותי

ניתן לחלק את האתגרים שארגון ניצב בפניהם, לשתי קטגוריות - אתגרים טכניים (בדרך כלל מהעולם הפשוט והמורכב) והסתגלותיים (מהעולם הסבוך והכאוטי). האתגר ההסתגלותי, בניגוד לטכני, דורש יצירה של ידע והבנה חדשים המכוננים שינויים במבנה הפורמאלי והבלתי פורמאלי ובאופן הפעולה של הארגון. החשיבה ההסתגלותית נובעת מן המימד הלא-פורמאלי שבארגון בניסוח הבעיה כמו גם בהתנעת המענה.

ההתמודדות הארגונית עם אתגרים הסתגלותיים

בשל הנגישות של השפה הטכנית בעולם הארגוני, יש לארגונים נטייה להתמודד עם ראשית עם האתגרים הטכניים, ולדון את כל האתגרים הארגוניים כאתגרים הניתנים לפתרון טכניים. למעשה, דרך התמודדות זו, איננה פותרת את הבעיה, ולא פעם היא מעלימה את הסימפטומים תוך העמקת הבעיה. כדי להתמודד עם אתגרים אלו, יש לנהל תהליך למידה שמתוכו הם נחשפים, ותוך כדי הדיון נוצר מומנטום של שינוי והשפעה.

לקריאה נוספת

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/index.php?title=אתגר_הסתגלותי&oldid=1698"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.