הבדלים בין גרסאות בדף "חדשנות"

מאגר הידע של דואלוג: מאגר הידע המקיף בעברית בתחומי האסטרטגיה והחשיבה המערכתית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "החדשנות (innovation) הינה היכולת לנוע לכיוונים חדשים ובלתי ידועים מראש, מתוך הסתגלות לסביבה...")
 
שורה 1: שורה 1:
החדשנות (innovation) הינה היכולת לנוע לכיוונים חדשים ובלתי ידועים מראש, מתוך [[הסתגלות]] לסביבה או מתוך תהליכי עבודה וחשיבה פנימיים. אף ש[[מושג]] החדשנות הינו כוכב עולה בשמי הניהול בעידן שלנו.  
+
{{טורקיז|ב[[דואלוג]] אנו מטמיעים כלים לפיתוח [[סביבה מעודדת חדשנות]] בארגונים ומלווים תהליכים ליצירת גישות חדשניות להתמודדות עם [[אתגר הסתגלותי|בעיות יסוד]] מתמשכות.}}
{{מסגרת|<html><iframe name="ngram_chart" src="https://books.google.com/ngrams/interactive_chart?content=innovation%2Cplanning&case_insensitive=on&year_start=1900&year_end=2008&corpus=15&smoothing=3&share=&direct_url=t4%3B%2Cinnovation%3B%2Cc0%3B%2Cs0%3B%3Binnovation%3B%2Cc0%3B%3BInnovation%3B%2Cc0%3B.t4%3B%2Cplanning%3B%2Cc0%3B%2Cs0%3B%3Bplanning%3B%2Cc0%3B%3BPlanning%3B%2Cc0%3B%3BPLANNING%3B%2Cc0" width=450 height=600 marginwidth=0 marginheight=0 hspace=0 vspace=0 frameborder=0 scrolling=no style="float:clear; margin-bottom:-10em;"></iframe></html><br />
+
חדשנות (innovation) הינה היכולת לנוע לכיוונים חדשים ובלתי ידועים מראש, מתוך [[הסתגלות]] לסביבה או מתוך תהליכי עבודה וחשיבה פנימיים. אף ש[[מושג]] החדשנות הינו כוכב עולה בשמי הניהול בעידן שלנו, דומה כי מעטים יודעים לרתום את משמעויותיו לצרכיהם. לרוב, השימוש במושג זה במסגרות ארגוניות קיימות מתייחס לשיפור הקיים וליעולו, ולא לשינויים מהותיים. בשל דפוס זה, החדשנות המשמעותית מופיעה לרוב מחוץ לארגונים הממוסדים. אך למרות שלא ניתן לייצר או לשלוט במשמעות, הנחלה של גישות, כלים ותפיסות מייצרת סביבה המעוררת חדשנות, האופן שיסייע לארגונים להסתגל ולפרוץ קדימה.  
<center>גרף המתאר את הירידה ההדרגתית בשימוש במונחי תכנון (planning)מול העליה המתמשכת בעיסוק בחדשנות</center>}}
+
 
 +
==בין חדשנות אינקרמנטלית לחדשנות פורצת דרך==
 +
בספרות אודות חדשנות נהוג להבחין בין חדשנות אינקרמנטלית (incremental), קרי - חדשנות שממשיכה ומשפרת את הקיים, לבין חדשנות פורצת דרך (disruptive/radica/breakthrough innovation) שמחוללת שינוי מהותי ועל כן לא פעם מאיימת על הקיים. בתוך ה[[פרדיגמה]] ומחוצה לה.
 +
{{חדשנות}}
 +
ה-[[TAZ]]
 +
 
 
==גישת דואלוג לחדשנות==
 
==גישת דואלוג לחדשנות==
 
[[קטגוריה:חדשנות]]
 
[[קטגוריה:חדשנות]]
 +
[[קטגוריה:מושגים]]

גרסה מ־16:59, 30 במאי 2014

בדואלוג אנו מטמיעים כלים לפיתוח סביבה מעודדת חדשנות בארגונים ומלווים תהליכים ליצירת גישות חדשניות להתמודדות עם בעיות יסוד מתמשכות.

חדשנות (innovation) הינה היכולת לנוע לכיוונים חדשים ובלתי ידועים מראש, מתוך הסתגלות לסביבה או מתוך תהליכי עבודה וחשיבה פנימיים. אף שמושג החדשנות הינו כוכב עולה בשמי הניהול בעידן שלנו, דומה כי מעטים יודעים לרתום את משמעויותיו לצרכיהם. לרוב, השימוש במושג זה במסגרות ארגוניות קיימות מתייחס לשיפור הקיים וליעולו, ולא לשינויים מהותיים. בשל דפוס זה, החדשנות המשמעותית מופיעה לרוב מחוץ לארגונים הממוסדים. אך למרות שלא ניתן לייצר או לשלוט במשמעות, הנחלה של גישות, כלים ותפיסות מייצרת סביבה המעוררת חדשנות, האופן שיסייע לארגונים להסתגל ולפרוץ קדימה.

בין חדשנות אינקרמנטלית לחדשנות פורצת דרך

בספרות אודות חדשנות נהוג להבחין בין חדשנות אינקרמנטלית (incremental), קרי - חדשנות שממשיכה ומשפרת את הקיים, לבין חדשנות פורצת דרך (disruptive/radica/breakthrough innovation) שמחוללת שינוי מהותי ועל כן לא פעם מאיימת על הקיים. בתוך הפרדיגמה ומחוצה לה.


גרף של גוגל המציג את הירידה ההדרגתית בשימוש במונח 'תכנון' (planning) מול העליה המתמשכת בעיסוק ב'חדשנות'

ה-TAZ

גישת דואלוג לחדשנות

הודפס מתוך מאגר הידע של דואלוג בכתובת: "https://doalogue.co.il/wiki/index.php?title=חדשנות&oldid=3711"

משותף תחת רישיון CC-BY 4.0. ניתן להפיץ באופן חופשי תוך מתן קרדיט לדואלוג וקישור למקור.