אודות מאגר הידע של דואלוג
בעשורים האחרונים הולכת ומתבססת פרדיגמה חדשה לארגונים.
דף זה מתאר את התפיסה מאחורי דואלוג ויקי. לקריאה נוספת אודות דואלוג, ראו: אתר הבית |
השינוי הזה נמצא בכל מקום -
- באופן שבו אנו פועלים כפרטים וכקבוצות;
- באופן שבו אנו מייצרים וצורכים ידע;
- במקומות העבודה שאנו מחפשים ומפתחים ובאופי העובדים שמקומות העבודה מבקשים;
- בגישה הניהולית, במקומו של דרג הביניים, באופן שבו מפתחים ידע אסטרטגי, ובאופן שבו מתייחסים לעובדים בארגון.
השינוי ניבט גם מן הכישלונות ואי ההצלחות של הפרדיגמה הקודמת - ברמה הגלובלית (דוגמת קריסת הבנקים ב-2008), המדינתית (שהמחאה החברתית של 2011 וכן משברים דוגמת אלו של IDB מעידים עליהם) וכן ברמה של המשברים והקשיים שחווים היום מחפשי העבודה, העובדים, ואלו הנפלטים ממעגל העבודה.
לשינוי הזה אבות רבים. חלקם שרירותיים, ובלתי מכוונים, וחלקם תוצר מכוון של הגות ומעשים של פעלנים רבים. האתר הזה מבקש לרכז, בעברית, את עיקרי החשיבה הארגונית והמערכתית המתפתחת, כדי להיות תמך חיובי נוסף בשינוי הפרדיגמה שאנו חווים.
תחומי הידע שמעצבים את הפרדיגמה החדשה
כמי שמצויים שנים רבות בליבת העיסוק האסטרטגי ומעורבים בתהליכי למידה רבים במגזרים השונים בישראל, אנו מאמינים שניתן להגיע להובלה בעידן של הפרדיגמה החדשה, על בסיס פריצות הדרך בתחומים הבאים:
- תורת המערכות - תחום עולה בעולם החשיבה הרב תחומים והמחקר ומתייחס ליכולת להבין ולפעול בתוך מערכות המורכבות מאלמנטים פועלים רבים.
- עיצוב המערכה - תחום הנשען על הפיתוחים בעולם הפיקוד הצבאי הבכיר בתחילת המאה ה-20, ועם המהפכה בעניינים צבאיים בסוף המאה ה-20 ובתחילת המאה ה-21. תחום זה מסייע להניע ולנהל מערכות גדולות מול שאלות מורכבות.
- מנהיגות הסתגלותית - תחום המרכז היבטים נדרשים ביחס לאופן שבו היחיד משפיע על קבוצות ומערכות.
מבנה האתר
אתר דואלוג בנוי ממאגר הידע (הבנוי כמערכת ויקי), המרכז את הידע הרשתי הסינכרוני, ומהבלוג, המרכז ידע הקשרי בזמן ובהקשר הפעולה.
מאגר הידע מחולק על פני המרחבים המרכזיים של השינוי כמו שאנו תופסים אותו:
- פורטל:מנהיגות ושינוי
- פורטל:חדשנות ויזמות
- פורטל:אסטרטגיה
- פורטל:שילוביות
- פורטל:הסוד הארגוני
- פורטל:פיתוח ידע ולמידה
שימוש בחומרים
דואלוג ויקי הוא מיזם לטובת הכלל. לכן, החומרים באתר מפורסמים עם רשיון Creative Commons תחת הגבלת ייחוס (CC BY-SA 3.0). מה שזה אומר הוא שאתם יכולים להעתיק, לשתף ולשנות כל עוד שאתם משאירים ייחוס וקישור למקור. אם בחרתם להעתיק חומרים בשלמותם מהאתר (ערך שלם, מצגת) אתם נדרשים להמשיך ולהפיץ אותם תחת אותו רישיון.